Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

U10 - Sommarlov! :)
2020-07-03

Hej,


Nu har U10 tagit sommarlov och vi kan bara tacka för förtroendet att vi har fått vara med era barn. Vi gläds åt den utvecklingen vi har sett av personliga kvalitéer samt den glädje och utveckling på snö som vi sett hos de aktiva som kämpat på. Otroligt tråkigt att säsongen blev som den blev med snötillgång, ändrade träningsdagar, liftkortskrav på träning i Kungsberget och Corona på det.


Säsongen 2020/2021 tror vi att vi kommer att bli en stor grupp då det kommer upp ett stort gäng från U8 och det stannar kvar ett stort gäng från U10. Det känns otroligt kul och inspirerande och vi hoppas att många av er som inte tränade så flitigt i slutet på året tar nya tag till hösten! :) Vi fortsätter barmarksträningen precis som föregående säsong. Utomhusträning i Hemlingby på onsdagar och inomhusträning på måndagar. Troligen kör vi utomhus samtliga träningar inledningsvis…


Vi har redan börjat planera inför nästa säsong så vi ska ha tränare och en lokal som är anpassad till mängden aktiva att tillgå. Känner du dig sugen och tror att du kan bidra och vill vara tränare, hjälptränare på barmark eller snösäsong så tveka inte att höra av dig till Jonas Lundqvist (jlqvist@gmail.com) under sommaren eller framöver.


 Grov planering för U10 inför 2020/2021 (högst preliminär)

 • Träningsstart barmark utomhus måndag 7/9 kl 18.
 • Träningsstart barmark inomhus onsdag 23/9 kl 18. (kan bli utomhus..)
 • Träningsdagar måndag och onsdagar (vi hoppas kunna ha det både under barmark och under snödelen)
  Får vi snö i Hemlingby vilket vi tror och hoppas så kommer vi i princip bara vara i Hemlingby och träna. Planen är att vara max 5 ggr i Kungsberget och träna GS och SL i lite längre backe samt att förlägga ett dagsläger över en söndag i Kungsberget inledningsvis när de öppnat.
 • Höstlov, Sportlov och Påsklov även från träningen.

U10 Läger 2020/2021 (högst preliminär)

 • Minst 1 dagsläger i Kungsberget på söndagar så snart vi kan. Troligen sker det första den 6/12.
 • Familjeläger torsdag-söndag v5 i Hamra/Tänndalen (flyttat från v4 som det varit tidigare)
 • Sve3 v.50. (troligen lördag-måndag 12-14/12)
 • Sve4 (U8/U10 läger) troligen v.11 torsdag-söndag (eventuellt att det flyttas till v.12)
  ( Känner ni att ni vill prioritera läger och delta enbart på vissa så rekommenderar vi att prioritera familjelägret högst )


Rekommenderade Tävlingar för U10

Oavsett barnet känner sig sugen att tävla eller ej uppmuntrar vi starkt till att medverka på Gästrike cup! Sedan kan det bli roliga dagsutflykter till Norberg (mellan Avesta och Fagersta) samt till Orsa för de som önskar tävla ännu mer :)

 • Gästrike cup - Vi hoppas på ett antal träningstävlingar i Hemlingby och även i Kungsberget.
 • Frida Hansdotter Cup - SL (slalom) (troligen helgen v.8) (Rekommenderas starkt!)
 • Orsa Cup - GS (Storslalom) troligen helgen v.12 (Rekommenderad tävling av klubben)


Mer information kommer när säsongen närmar sig..


Vet ni med er att ni inte kommer att vara med i Gävle Alpina nästa säsong så säg till så kan vi ta bort er från grupperna och planera bättre för de som vill vara med. Är ditt barn född 2010 och ditt barn inte är redo att flyttas upp till U12 så kontakta tränaransvarig så får vi se vad vi kan göra. För övriga som vill vara med även kommande säsong så kommer nyheter och kallelser när säsongen närmar sig, detsamma för de som flyttas upp till U12!


Se nu till att röra på er ordentligt och ladda för en säsong 2020/2021 som erbjuder betydligt fler träningar i Hemlingby än föregående säsong! :) Och vi ser gärna att ni värvar en kompis till kommande träningar. :D


Med vänlig hälsning

/tränare och ledare i U10

 
Sponsorer
Partners