SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U6

Nytt för säsongen 2022/2023 är att vi startar en U6 grupp för de yngsta. 

 

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp för 4-5 åringar som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.

 

Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.

Läs mer om våra olika träningsgrupper här.

 

Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst
  Har superkul!! :D

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner kontrollerat i alla backar i Hemlingby.

  Om ledare bedömer att förkunskaperna är för låga kan det krävas att förälder eller annan vuxen är med och snvarar för barnet i backen tills dess att de grundläggande förkunskaperna uppnåtts.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar.
 • Förälder eller annan vuxen är beredd att vara med i backen i närheten av gruppen.

Kontaktuppgifter till ansvariga i gruppen

Se gruppens kontaktpersoner här.

 

Påminnelse anmälan till GC6 5/3 samt snöflingan 10/3!
2024-03-03 21:43

Snöflingan

På söndag kör vi snöflingan där vi hoppas att alla i träningsgruppen kommer och kör!

Denna tävling är utanför ordinarie Gästrike cup.

Datum: 10/3

Nummerlappar från kl 10.00.

 

Denna tävling är mindre och har färre klasser som startar. Anmälan sker utifrån:

 • Mix 0-8 (åkare i U6 och U8)
 • D 9-10 (åkare i U10)
 • H 9-10 (åkare i U10)
 • D 11-12 (åkare i U12)
 • H 11-12 (åkare U12)

Inbjudan och möjlighet till anmälan ligger uppe i TA (tävlingskalendern som nås via https://ta.skidor.com - Snöflingan

 

Gästrike cup 6

Denna vecka kör vi också Gästrike cup, deltävling 6 på tisdag. Du har väl inte missat att anmäla dig via https://ta.skidor.com - GC6, anmälan stänger idag!

Utomhusträning nu på söndag och valfri träningsdag
2022-09-26 14:35

Hej och tack till alla Er som var med på städdagen igår!

 

Vilken härlig dag vi fick!

 

Det känns skönt att vara igång med aktiviteterna inför vinterns snöäventyr och som ni säkert redan märkt så har vi kört igång med fokus på att lära känna varandra genom att leka/träna ihop redan flera månader innan snösäsongen drar igång. Självfallet är förhoppningen också att vi ska hinna stärka leder, ben och bålmuskler som vi ju kommer att behöva när vi swishar nerför backarna i vinter! 

 

Sen eftersom vädret fortfarande lämpar sig bra för utomhusaktivitet och väderprognosen ser bra ut även inför kommande söndag så har vi bestämt att vi förlänger utesäsongen med en vecka och hoppar in i hallarna på Solängsskolan först vecka 40.

 

En annan justering som vi beslutade om igår är att vi kommer att samköra U6 och U8 under höstens barmarksträning på Solängsskolan. Vi kommer att ha kvar fredag och söndag som träningsdagar men skillnaden blir att man själv får välja vilken dag man vill träna.

 

Det finns en guide som heter "den blå-gula vägen" och den rekommenderar att vi i åldrarna U6/U8 ska ha en ordinarie träning per vecka för att göra plats för andra aktiviteter så tanken är att man väljer att träna en av dagarna, men man är välkommen båda dagarna om man inte har så mycket andra aktiviter. Man behöver inte heller bestämma en fast dag, utan kan variera från vecka till vecka. 

 

Det som är viktigt och vi vill understryka är att vi hjälps åt att aktivt svara på kallelser som skickas ut veckan innan träningen. Fungerar det bra så blir både planeringen inför träningarna enklare och även rapporteringen av närvaro som vi måste göra efteråt.

 

Så för att kort sammanfatta allt detta:

 • Gemensam inomhusträning U6/U8 på Solängsskolan
 • Träning både fredag och söndag erbjuds - rekommenderat är att träna en gång per vecka om man har andra aktiviteter
 • Svara på kallelser!

 

Se förändringarna i kalendern här:

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=375409

 

 

Lite eftersläpande är den info jag avsett skicka ut efter föräldramötet vi hade på uppstartsträffen, men jag har inte glömt bort det! Det kommer!

 

Om man tittar på utrustning och kanske också vill beställa klubbkläder så är sista datum att göra det den 30/10:

https://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=145472

 

Vi ses på söndag!

/ Anna & Örjan

Säsongen 22/23 och uppstartsträff 4 sep
2022-08-17 11:36

Hej skidvänner!

 

Väntan har varit lång men nu börjar det äntligen bli dags att göra sig redo för vinterns härliga äventyr. I skrivande stund är vi 7 st åkare och 4 ledare i U6 och det brukar tillkomma några så fort väderleken påminner oss om att det går att ha roligt med skidor på snö! :)

 

Gemensam uppstartsträff U8/U6

Vi börjar med att samlas för gemensamma lekar och information om det nuvarande upplägget för kommande säsong. Vi avslutar denna aktivitet med föräldra-/ledarutmaning och korvgrillning!

 

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940&AID=17228261

 

Datum: 4 september
Tid: kl 14-16
Plats: Utvalnäs, Argoplanen

 

 

Ordinarie träningsdag denna säsong hoppas vi kunna ha fredagar. Även söndag kommer att användas för den inledande barmarksträningen utomhus och för frivillig extra träning under snösäsongen.

 

Barmarksträningen på Solängsskolan är redan klar och där har vi ordinarie träning fredagar kl 17:15 - 18:15 med tillgång till båda hallarna.

 

Snöträningen i Hemlingby är inte helt klar än. Vi försöker att få till fredagar som ordinarie träning för U6 och som extra öppen träning för U8.

 

Titta gärna i kalendern för att se de träningstillfällen som redan är planerade (kallelse skickas veckan innan varje träning):

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=375409

 

 

Föräldramöte

Vi kommer att gå igenom säsongsupplägg på uppstartsträffen 4 september och sen lite mer detaljerad information på den sista barmarksträningen på Solängsskolan den 16 december.

 

 

Läger

I de yngre åldrarna har vi inte hela säsongen fullmatat med läger så som de äldre ofta har utan vi försöker att kunna utnyttja Hemlingbybacken i möjligaste mån. Tryter snötillgången där får vi ta till Kungsberget som alternativ träningsbacke.

 

Det läger som vi dock brukar rekommendera att vara med på är det omtyckta familjelägret (i vissa utskick även kallat Sverige 4) där hela familjen är varmt välkommen att delta!

 

Vecka 5 - familjeläger i Hamra och då är hela familjen välkommen!

 

Läs mer om våra läger för U6 här:

https://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=376695

 

Liftkort

Likt tidigare år kommer åkare kunna köpa rabatterade skistar all winter kort med 40% rabatt på ordinarie pris. Mer info kommer från klubben i början av september.

Vår förhoppning är också att även i år kunna erbjuda liftkort för åkare till kungsberget och Tänndalen. Mer info kommer under hösten.

 

 

Andra bra länkar för U6

Kalendern med alla våra aktiviteter finns här - klicka gärna på att Prenumerera.

U6s hemsida finns här.

 

..och glöm inte att ni bör ha sportadmin medlemsapp installerad så blir det lätt att svara på träningskallelser!

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U6?
2022-05-26 14:12
Träning i U6 gruppen riktar sig säsongen 2022/2023 till de som är födda 2017-2018 där åkaren har ett sug att åka ännu mer skidor. Vi bedriver ingen grundskidskola utan ser oss som en alpin träningsklubb. Vi kommer hjälpa till med den personliga utvecklingen, både som åkare och individ.

Förkunskaper: Åkaren kan åka lift själv upp i Hemlingby och sedan ned i backarna på ett kontrollerat sätt. 

Vi bedriver barmarksträning utomhus eller inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring. Skulle inte Hemlingby kunna öppna på grund av snöbrist kommer vi förlägga träningen i Kungsberget istället. Kungsberget nyttjar vi också för dagsläger ett par gånger under säsongen.

Träningstid: Vi startar 26 augusti, går bra att börja senare.
Barmark: Fredagar, troligen 17-18 eller 18-19.
Snö: Förhoppningen är att erbjuda träning söndagar 16.30-18. Inget är dock klart då backtider måste förankras med Gävle Kommun.

Tveka inte att kontakta tränaransvarig eller lagledare för mer information, kontaktuppgifter här

Klubbkläder
Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.
Mer information här.

FAQ
 • Vi uppmuntrar verkligen att åkare har klubbjackor med namn. Skulle ni sakna klubbjacka med namn är vi oerhört glada om ni sätter en tejp på hjälmen med barnets namn
 • I U6 tränar vi utan stavar för att träna balansen
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U6
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Partners