SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U6

Nytt för säsongen 2022/2023 är att vi startar en U6 grupp för de yngsta. 

 

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp för 4-5 åringar som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.

 

Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.

Läs mer om våra olika träningsgrupper här.

 

Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst
  Har superkul!! :D

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner kontrollerat i alla backar i Hemlingby.

  Om ledare bedömer att förkunskaperna är för låga kan det krävas att förälder eller annan vuxen är med och snvarar för barnet i backen tills dess att de grundläggande förkunskaperna uppnåtts.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar.
 • Förälder eller annan vuxen är beredd att vara med i backen i närheten av gruppen.

Kontaktuppgifter till ansvariga i gruppen

Se gruppens kontaktpersoner här.

 

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U6?
2022-05-26 14:12
Träning i U6 gruppen riktar sig säsongen 2022/2023 till de som är födda 2017-2018 där åkaren har ett sug att åka ännu mer skidor. Vi bedriver ingen grundskidskola utan ser oss som en alpin träningsklubb. Vi kommer hjälpa till med den personliga utvecklingen, både som åkare och individ.

Förkunskaper: Åkaren kan åka lift själv upp i Hemlingby och sedan ned i backarna på ett kontrollerat sätt. 

Vi bedriver barmarksträning utomhus eller inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring. Skulle inte Hemlingby kunna öppna på grund av snöbrist kommer vi förlägga träningen i Kungsberget istället. Kungsberget nyttjar vi också för dagsläger ett par gånger under säsongen.

Träningstid: Vi startar 26 augusti, går bra att börja senare.
Barmark: Fredagar, troligen 17-18 eller 18-19.
Snö: Förhoppningen är att erbjuda träning söndagar 16.30-18. Inget är dock klart då backtider måste förankras med Gävle Kommun.

Tveka inte att kontakta tränaransvarig eller lagledare för mer information, kontaktuppgifter här

Klubbkläder
Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.
Mer information här.

FAQ
 • Vi uppmuntrar verkligen att åkare har klubbjackor med namn. Skulle ni sakna klubbjacka med namn är vi oerhört glada om ni sätter en tejp på hjälmen med barnets namn
 • I U6 tränar vi utan stavar för att träna balansen
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U6
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Partners