Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

U10 - Sommarlov! :)
2020-07-03

Hej,


Nu har U10 tagit sommarlov och vi kan bara tacka för förtroendet att vi har fått vara med era barn. Vi gläds åt den utvecklingen vi har sett av personliga kvalitéer samt den glädje och utveckling på snö som vi sett hos de aktiva som kämpat på. Otroligt tråkigt att säsongen blev som den blev med snötillgång, ändrade träningsdagar, liftkortskrav på träning i Kungsberget och Corona på det.


Säsongen 2020/2021 tror vi att vi kommer att bli en stor grupp då det kommer upp ett stort gäng från U8 och det stannar kvar ett stort gäng från U10. Det känns otroligt kul och inspirerande och vi hoppas att många av er som inte tränade så flitigt i slutet på året tar nya tag till hösten! :) Vi fortsätter barmarksträningen precis som föregående säsong. Utomhusträning i Hemlingby på onsdagar och inomhusträning på måndagar. Troligen kör vi utomhus samtliga träningar inledningsvis…


Vi har redan börjat planera inför nästa säsong så vi ska ha tränare och en lokal som är anpassad till mängden aktiva att tillgå. Känner du dig sugen och tror att du kan bidra och vill vara tränare, hjälptränare på barmark eller snösäsong så tveka inte att höra av dig till Jonas Lundqvist (jlqvist@gmail.com) under sommaren eller framöver.


 Grov planering för U10 inför 2020/2021 (högst preliminär)

 • Träningsstart barmark utomhus måndag 7/9 kl 18.
 • Träningsstart barmark inomhus onsdag 23/9 kl 18. (kan bli utomhus..)
 • Träningsdagar måndag och onsdagar (vi hoppas kunna ha det både under barmark och under snödelen)
  Får vi snö i Hemlingby vilket vi tror och hoppas så kommer vi i princip bara vara i Hemlingby och träna. Planen är att vara max 5 ggr i Kungsberget och träna GS och SL i lite längre backe samt att förlägga ett dagsläger över en söndag i Kungsberget inledningsvis när de öppnat.
 • Höstlov, Sportlov och Påsklov även från träningen.

U10 Läger 2020/2021 (högst preliminär)

 • Minst 1 dagsläger i Kungsberget på söndagar så snart vi kan. Troligen sker det första den 6/12.
 • Familjeläger torsdag-söndag v5 i Hamra/Tänndalen (flyttat från v4 som det varit tidigare)
 • Sve3 v.50. (troligen lördag-måndag 12-14/12)
 • Sve4 (U8/U10 läger) troligen v.11 torsdag-söndag (eventuellt att det flyttas till v.12)
  ( Känner ni att ni vill prioritera läger och delta enbart på vissa så rekommenderar vi att prioritera familjelägret högst )


Rekommenderade Tävlingar för U10

Oavsett barnet känner sig sugen att tävla eller ej uppmuntrar vi starkt till att medverka på Gästrike cup! Sedan kan det bli roliga dagsutflykter till Norberg (mellan Avesta och Fagersta) samt till Orsa för de som önskar tävla ännu mer :)

 • Gästrike cup - Vi hoppas på ett antal träningstävlingar i Hemlingby och även i Kungsberget.
 • Frida Hansdotter Cup - SL (slalom) (troligen helgen v.8) (Rekommenderas starkt!)
 • Orsa Cup - GS (Storslalom) troligen helgen v.12 (Rekommenderad tävling av klubben)


Mer information kommer när säsongen närmar sig..


Vet ni med er att ni inte kommer att vara med i Gävle Alpina nästa säsong så säg till så kan vi ta bort er från grupperna och planera bättre för de som vill vara med. Är ditt barn född 2010 och ditt barn inte är redo att flyttas upp till U12 så kontakta tränaransvarig så får vi se vad vi kan göra. För övriga som vill vara med även kommande säsong så kommer nyheter och kallelser när säsongen närmar sig, detsamma för de som flyttas upp till U12!


Se nu till att röra på er ordentligt och ladda för en säsong 2020/2021 som erbjuder betydligt fler träningar i Hemlingby än föregående säsong! :) Och vi ser gärna att ni värvar en kompis till kommande träningar. :D


Med vänlig hälsning

/tränare och ledare i U10

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U10?
2020-06-04 23:29
Träning i U10 gruppen riktar sig säsongen 2020/2021 till de som är födda 2011-2012 där åkaren har ett sug att utveckla sin skidåkning ytterligare. Vi kommer träna brett och köra ännu mer kortkäpp, jobba på att hoppa, snurra 360 med skidor i snön, åka på skidans skärning i grön terräng och hantera skidorna i relation till sin egen färdighet utifrån grundrörelser och basfärdigheter.

Förkunskaper: Åkaren kan åka på en skida i taget, åker oftast med parallella skidor, kan åka baklänges och kan själv ta knapplift och ankarlift.

Vi bedriver barmarksträning utomhus och inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby med start kl 18 så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring.

Träningstid: Vi startar 7 september. Barmark utomhus: Måndagar 18-19. (från 7/9) Barmark inomhus: Onsdagar 18-19 (från 23/9). Snöträning: ( så snart snö finns att tillgå in Hemlingby): Måndagar och onsdagar 18-19.30

Tveka inte att kontakta tränaransvarig ( jlqvist@gmail.com) eller lagledare för mer information.

Klubbkläder Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.

FAQ
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U10
Försäsongen är igång!
2019-09-04 20:20
Nu är vi igång i U10-gruppen. Glada kids och taggade ledare har kört ett pass med bl.a. hinderslalombackintervaller i Hemlingbybacken i måndags följt av onsdagsträning i Vikingaskolans gympasal med bl.a. äventyrlig hinderbana och, som bilden visar, kräftställning med fot-highfives! Vi längtar redan nu efter nästa pass!
Säsongspremiär barmarksträning
2019-08-20 20:15

Hej alla glada skiddiggare!

 

Nu är det äntligen dags för säsongspremiär för Gävle Alpinas grupp U10 för åkare födda 2010 och 2011. Måndagen den 2/9, kl 18.00, kör vi igång med barmarksträningen!

 

Träningstiderna kommer att vara enligt följande:

Måndagar: 18.00-19.00, utomhus i Hemlingby.

Onsdagar: 18.00-19.00, Vikingaskolans gymnastiksal.

 

Alla träningar kommer att ligga i kalendern för U10 som finns på följande länk här på hemsidan:

http://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=240347

 

På sidan som visar kalendern för U10 (länk enligt ovan) finns en funktion som gör att ni kan prenumerera på kalendern och på så vis få in alla aktiviteter och automatiska uppdateringar i den kalender ni använder till vardags. Det kan vara kalendern i din telefon, dator eller annan device. Ni hittar funktionen uppe till höger på kalendern och den heter ’Prenumerera >>’.  Följ instruktionerna som ges via länken. Om ni inte får det att fungera, hör gärna av er så hjälper vi till!

 

Vi kör efter principen med träningskläder efter väder och tillfälle. Motsvarande kläder för ute- och innegympa på skolan fungerar alltså utmärkt.

 

I de fall man inte har möjlighet att vara med på två träningar i veckan är man varmt välkommen de tillfällen man kan.

 

Vi ser fram emot en jätterolig säsong och hoppas att vi ses redan på måndag den 2/9. Ta gärna med en kompis som också är sugen på skidåkning med oss i vinter!


//Tränarna i GASK U10

 
Sponsorer
Partners