SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Våra läger i U10
U10 - Sverige 3 läger i Björnrike

Säsongen är ofta väldigt kort på hemmaplan så för att ge åkarna en chans att utvecklas i den takt de har möjlighet till så anordnar klubben ett antal läger. Skidsäsongen sträcker sig från december till slutet av april. Ha detta i åtanke!

 

I U10 så finns det ett antal läger som är riktade för denna kategori av åkare. Vår förhoppning är att se alla åkarna på båda våra större läger till fjälls för U10!

 

Träningsupplägg

Vi lägger en träningsplan som sträcker sig från ett första dagsläger (om möjligt) i Kungsberget och sedan via "Sverige 3 lägret" till påsklovet ungefär.

Iniitalt på läger kör vi friåkningsövningar för att komma rätt i tekniken och få jobba med den. Sedan bygger vi succesivt på detta under säsongen. Således har man som åkare det lite jobbigt om man inte är med på Sverige 3 utan börjar åka en bit in i januari. Åkarna har oerhörd nytta i att vara med på Sverige 3 lägret liksom familjelägret. Dels är det oerhört kul att få hänga ihop både i backen och vid sidan av träning på kvällstid. Sedan ger det enormt med träning där vi brukar hinna med ungefär 18 h skidåkning i långa härliga backar under ett läger. Den grund som lägerdeltagande ger åkarna är otroligt viktigt för åkarna, och den gruppsammanhållning som läger skapar är oerhört svår att enbart etablera på hemmaplan. Upplevelser knyter ihop gruppen!

 

På våra läger har vi ett fokus på GS och SL men vill också varva med en del skogsåkning när tillfälle ges för det.


Tidpunkt för våra läger

Nedan beskriver vi lite mer om respektive läger och varför ni bör satsa på dessa.
Länk till lägersidan för anmälan och datum här.

 

I U10 rekommenderar vi lägerdeltagande i den här ordningen:

1. - Sverige 3

Vilka i U10 bör delta? - Alla!

Äldre åkare har haft ett antal läger tidigare under säsongen men detta är det första för U10. Det träningsupplägg vi lägger över en säsong inkluderar att man medverkar på detta läger. När vi sedan väl börjar köra på hemmaplan har vi redan en grund att stå på och fortsätter utmana åkarna med mer specifika moment.

På detta läger åker vi väldigt mycket skidor vilket innebär att de får tillbaka känslan de första dagarna och därefter direkt börjar utveckla sin åkning. Ju fler läger desto roligare har de och ju större möjligheter till utveckling. Ju mer de känner att de utvecklas desto roligare blir det! :)

 

1. - Familjeläger

Vilka i U10 bör delta? - Alla!
Detta är nog det roligaste lägret där de har oerhört kul mellan grupper och vi bor otroligt bra. Vi uppmuntrar hela familjen att åka och mingla med andra inom klubben. Väldigt fin skidåkning dagarna igenom och mycket skoj och lek präglar träningsdagar och umgängeskvällar. Ett måste för alla i U10 att försöka komma iväg på! Så mycket skogsåkning som vi gör här får vi sällan sedan ihop på en hel säsong. Här får de dessutom träna på att ta ansvar för yngre åkare i fadderskidåkningen samt hänga med äldre åkare i fadderskidåkningen vilket såklart är lite pirrigt men väldigt uppskattat efteråt!

 

 

2 - Dagsläger i kungsberget

Vilka i U10 bör delta? - Alla!

Har vi möjlighet att köra dagsläger i början på säsongen innan hemlingby öppnar brukar vi göra det i U10. Här jobbar vi främst med styrd friåkning där vi tränar specifika moment. Brukar vara ett bra sätt att komma igång med sin skidåkning innan Sverige 3.

 
Sponsorer
Partners