SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U8
Kort info om gruppen:

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp för barn från ca 6-7 år som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.

 

Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.

Läs mer om våra olika träningsgrupper här.

 

Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst - Har superkul!! :D

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner i båda backarna i Hemlingby.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar

Kontaktuppgifter till ansvariga i gruppen

Se gruppens kontaktpersoner här.

 

Utomhusträning nu på söndag och valfri träningsdag
2022-09-26 13:56

Hej och tack till alla Er som var med på städdagen igår!

 

Vilken härlig dag vi fick!

 

Det känns skönt att vara igång med aktiviteterna inför vinterns snöäventyr och som ni säkert redan märkt så har vi kört igång med fokus på att lära känna varandra genom att leka/träna ihop redan flera månader innan snösäsongen drar igång. Självfallet är förhoppningen också att vi ska hinna stärka leder, ben och bålmuskler som vi ju kommer att behöva när vi swishar nerför backarna i vinter! 

 

Sen eftersom vädret fortfarande lämpar sig bra för utomhusaktivitet och väderprognosen ser bra ut även inför kommande söndag så har vi bestämt att vi förlänger utesäsongen med en vecka och hoppar in i hallarna på Solängsskolan först vecka 40.

 

En annan justering som vi beslutade om igår är att vi kommer att samköra U6 och U8 under höstens barmarksträning på Solängsskolan. Vi kommer att ha kvar fredag och söndag som träningsdagar men skillnaden blir att man själv får välja vilken dag man vill träna.

 

Det finns en guide som heter "den blå-gula vägen" och den rekommenderar att vi i åldrarna U6/U8 ska ha en ordinarie träning per vecka för att göra plats för andra aktiviteter så tanken är att man väljer att träna en av dagarna, men man är välkommen båda dagarna om man inte har så mycket andra aktiviter. Man behöver inte heller bestämma en fast dag, utan kan variera från vecka till vecka. 

 

Det som är viktigt och vi vill understryka är att vi hjälps åt att aktivt svara på kallelser som skickas ut veckan innan träningen. Fungerar det bra så blir både planeringen inför träningarna enklare och även rapporteringen av närvaro som vi måste göra efteråt.

 

Så för att kort sammanfatta allt detta:

 • Gemensam inomhusträning U6/U8 på Solängsskolan
 • Träning både fredag och söndag erbjuds - rekommenderat är att träna en gång per vecka om man har andra aktiviteter
 • Svara på kallelser!

 

Se förändringarna i kalendern här:

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940

 

Lite eftersläpande är den info jag avsett skicka ut efter föräldramötet vi hade på uppstartsträffen, men jag har inte glömt bort det! Det kommer!

 

Om man tittar på utrustning och kanske också vill beställa klubbkläder så är sista datum att göra det den 30/10:

https://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=145472

 

Vi ses på söndag!

/ Anna & Örjan

Säsongen 22/23 och uppstartsträff 4 sep
2022-08-17 10:15

Hej skidvänner!

 

Väntan har varit lång men nu börjar det äntligen bli dags att göra sig redo för vinterns härliga äventyr. I skrivande stund är vi hela 43 st åkare och 12 ledare i U8 - superkul! 

 

Gemensam uppstartsträff U8/U6

Vi börjar med att samlas för gemensamma lekar och information om det nuvarande upplägget för kommande säsong. Vi avslutar denna aktivitet med föräldra-/ledarutmaning och korvgrillning!

 

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940&AID=17228261

 

Datum: 4 september
Tid: kl 14-16
Plats: Utvalnäs, Argoplanen

 

 

Träningsdagar denna säsong är söndagar och fredagar. Ordinarie träningsdag för U8 är  söndagar och sen kommer en extra träningsmöjlighet att försöka ordnas på fredagar.

 

Det kan ha förekommit lite olika information kring dessa dagar i utskick och tidigare år har ordinarie träning varit fredagar. Föregående säsong kunde vi dock inte få fredagar i Hemlingby och eftersom vi då körde söndagar och är säkrast att få denna träningsdag även i år så lägger vi ordinarie träningsdag på söndagar i planen.

 

Barmarksträningen på Solängsskolan är redan klar och där har vi ordinarie träning söndagar kl 16:45 - 17:45 med tillgång till båda hallarna. Extraträning för de som vill är fredagar kl 18:15 - 19:15 med tillgång till hall 2.

 

Snöträningen i Hemlingby är inte helt klar än. Vi har med största sannolikhet redan söndagar kl 16:30 - 18:00 men där försöker vi också att få till fredagar som ordinarie träning för U6 och som extra öppen träning för U8.

 

Titta gärna i kalendern för att se de träningstillfällen som redan är planerade (kallelse skickas veckan innan varje träning):

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940

 

 

Föräldramöte

Vi kommer att gå igenom säsongsupplägg på uppstartsträffen 4 september och sen lite mer detaljerad information på den sista barmarksträningen på Solängsskolan den 18 december.

 

 

Läger

I de yngre åldrarna har vi inte hela säsongen fullmatat med läger så som de äldre ofta har utan vi försöker att kunna utnyttja Hemlingbybacken i möjligaste mån. Tryter snötillgången där får vi ta till Kungsberget som alternativ träningsbacke.

 

De två läger som vi dock brukar rekommendera att vara med på är det omtyckta familjelägret (i vissa utskick även kallat Sverige 4) och det dagläger som vi brukar förlägga i närområdet. Detta år har vi planerat in det i Kungsberget eftersom många ändå väljer att ha säsongskort där.

 

Söndag den 8 januari - dagläger i Kungberget.

Vecka 5 - familjeläger i Hamra och då är hela familjen välkommen!

 

Läs mer om våra läger för U8 här:

https://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=376694

 

 

Liftkort

Likt tidigare år kommer åkare kunna köpa rabatterade skistar all winter kort med 40% rabatt på ordinarie pris. Mer info kommer från klubben i början av september.

Vår förhoppning är också att även i år kunna erbjuda liftkort för åkare till kungsberget och Tänndalen. Mer info kommer under hösten.

 

 

Andra bra länkar för U8

Kalendern med alla våra aktiviteter finns här - klicka gärna på att Prenumerera.

U8s hemsida finns här.

 

..och glöm inte att ni bör ha sportadmin medlemsapp installerad så blir det lätt att svara på träningskallelser!

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U8?
2022-05-07 11:45
Träning i U8 gruppen riktar sig säsongen 2022/2023 till de som är födda 2015-2016 där åkaren har ett sug att åka ännu mer skidor. Vi bedriver ingen grundskidskola utan ser oss som en alpin träningsklubb. Vi kommer hjälpa till med den personliga utvecklingen, både som åkare och individ.

Förkunskaper: Åkaren kan åka lift själv upp i Hemlingby och sedan ned i backarna på ett kontrollerat sätt.

Vi bedriver barmarksträning utomhus eller inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring. Skulle inte Hemlingby kunna öppna på grund av snöbrist kommer vi förlägga träningen i Kungsberget istället. Kungsberget nyttjar vi också för dagsläger ett par gånger under säsongen.

Träningstid: Vi startar 26 augusti, går bra att börja senare.
Barmark: Fredagar, troligen 18-19.
Snö: Förhoppningen är att erbjuda både fredagar 18-19.30 samt söndagar 16.30-18 för att kunna välja den dag som passar bäst. Inget är dock klart då backtider måste förankras med Gävle Kommun.

Tveka inte att kontakta tränaransvarig eller lagledare för mer information, kontaktuppgifter här

Klubbkläder
Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.

FAQ
 • Vi uppmuntrar verkligen att åkare har klubbjackor med namn. Skulle ni sakna klubbjacka med namn är vi oerhört glada om ni sätter en tejp på hjälmen med barnets namn
 • I U8 tränar vi utan stavar för att träna balansen
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U8
Säsongen är över och vi blickar fram mot säsongen 22/23 - här en hel del information!
2022-05-07 10:58

Vilken kul och snörik säsong vi har haft. Vi ledare har nu summerat säsongen och börjat planera för nästa säsong. Här kommer så information kring detta!

 

Träningsstart till hösten

Utomhus fredagar med start 26/8
Inomhus sedan från slutet september/början oktober.

Glöm inte bort att locka med några nya kompisar till hösten!

För barn födda 2014 som går upp till U10 till hösten - träningsdagar blir troligen tisdag och torsdag. Kan komma att ändras!

 

Kläder - Glöm inte bort att beställa ny jacka/byxa om de vuxit ur sin storlek. Beställning senast 13 maj för leverans från 15 november och framåt i november. Beställer ni efter detta datum är risken att kläderna kommer runt jul eller en bit in på nästa år.
Mer info här..

 

Läger
För er som kommer fortsätta i denna grupp nästa år - boka in v5 torsdag-söndag för familjeläger!

För de åkare som flyttar upp till U10 - planera för ett läger v50 torsdag-söndag.

Dagsläger kommer också att kommuniceras för Kungsberget så snart vi sätter planen i höst. 

Ovan kan komma att justeras då planen inte är helt spikad..

 

Utrustning

Tänk på att se över utrustning i tid och ta hand om skidorna inför sommaren. Tipsar också om att ni bör gå med i Facebook grupp "Gävle Alpina SK - Köp/sälj". Både klubbkläder och utrustning går bra att lägga ut i denna grupp. Kan också tipsa om att Kungsberget har växapaket med utrustning som lämpar sig väldigt bra i U8.
Till vintern bör barnen ha nyvallade skidor och räkna med att kantvård är något som du behöver lära dig! :) Vi kommer erbjuda utb.tillfällen..
Hjälm - har inte barnet en hjälm med hårda öron - fundera på det till kommande säsong då det krävs på storslalom träningar och tävlingar. 

Rabatt Liftkort

Börjar ditt barn komma upp i ålder så att liftkort krävs? Klubben kommer att erbjuda förmånliga liftkortspriser till åkarna i Kungsberget, Skistar och troligen Tänndalen. Ligg lågt och avvakta info från klubben om du funderar på säsongskort!

 

Ansvariga för U8 säsongen 22/23
Till nästa säsong så kommer Örjan att ta vid som huvudtränare. Örjan har en lång historia i Gävle Alpina med sunda värderingar. Jag (Jonas) känner mig såå trygg med detta! :)

Susanne kommer att lämna vidare lagledaransvaret till Anna Holmén.

Utöver dessa ansvariga så har vi otroligt många kompetenta och engagerade ledare så säsongen 22/23 kommer säkerligen bli riktigt rolig! :)

 

Målutvärdering

Skidkompetens
I U8 tränar vi på att utveckla bland annat skidkompetens. Detta sker kontinuerligt så att när man gör sitt sista år ska man klara:

- att hantera skidorna i relation till sin egen färdighet utifrån grundrörelser.

- att kunna åka på en skida i taget i grön backe.

- att kunna balansera på ytterskidan.

- att kunna åka baklänges

- att kunna hoppa

Inom dessa områden ser vi oerhörda framsteg under året, så kul!


Tävling

Vi ser också gärna att man tränar på att tävla. Den tävling vi erbjuder för U8 är Gästrike Cup. Här ser vi att 40 av de 67 medlemmarna var med på minst en tävling. Jättekul men vi ska försöka få ännu större närvaro sätt över alla Gästrike Cup tävlingar till nästa år. I snitt hade vi bara 15% närvaro på samtliga Gästrike cup tävlingar vilket vi ska förbättra. Mer info på föräldramöte i höst kring planen.


Schyssta kompisar
Vilka härliga barn det är att få vara med. De är så schyssta med varandra och följer de spelregler vi har på träning. Oerhört kul att se!

 

Vad ska vi satsa mer på till nästa år?

Det finns mycket vi vill göra men bland annat detta:

 • Erbjuda valla/kant kurser
 • Fler träningsdagar under snösäsongen
 • Fler dagsläger i kungsberget/hemlingby
 • Se över möjlighet att köra en U6 grupp för de yngsta.

 

Ha nu en skön sommar så kan det dyka upp någon sommaraktivitet dessutom! :)

//Ledarna i U8 via Jonas

 
Sponsorer
Partners