SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Våra läger i U8

I U8 anordnar vi vanligtvis dagsläger ett par ggr per säsong och utöver det ett familjeläger där alla grupper från klubben närvarar och vi har otroligt kul ihop. Vår förhoppning är att se alla åkarna i U8 på vårat familjeläger!

 

Träningsupplägg

Vi tränar allsidigt i U8 och vill utveckla deras skidåkning på alla möjliga sätt. Genom att testa på olika sätt att åka skidor och på olika underlag utvecklas skidåkningen. Varje träning ska vara Rolig, Aktiverande och Motiverande. Är vi på läger blir det mycket skogsåkning där vi vill utmana på så många olika sätt men med ett tydligt fokus på att det är kul att vara tillsammans och på skidor. Upplevelser knyter ihop gruppen!

 

Tidpunkt för våra läger

Nedan beskriver vi lite mer om respektive läger och varför ni bör satsa på dessa.
Länk till lägersidan för anmälan och datum här.

 

I U8 rekommenderar vi lägerdeltagande på följande läger:

1. - Dagsläger

Var? Det varierar men vi har varit främst i Kungsberget när vi är utanför Hemlingbybacken.

För vem? - Alla i U8!

Har vi möjlighet att köra dagsläger i början på säsongen innan hemlingby öppnar brukar vi göra det. Här börjar vi lära känna barnen på snö och se hur gruppen fungerar och lägger en plan därefter. Vi har ett antal grundövningar som vi jobbar med under hela säsongen men lägger utöver det in inslag som gör varje träning rolig, aktiverande och motiverande.

 

2. - Familjeläger

För vem? - Alla i U8 liksom alla andra grupper!
Detta är nog det roligaste lägret där de har oerhört kul mellan grupper och vi bor otroligt bra. Vi uppmuntrar hela familjen att åka och mingla med andra inom klubben. Väldigt fin skidåkning dagarna igenom och mycket skoj och lek präglar träningsdagar och umgängeskvällar. Ett måste för alla i U8 att försöka komma iväg på! Så mycket skogsåkning som vi gör här får vi sällan sedan ihop på en hel säsong. Här får de dessutom träna på att ta åka med äldre i klubben som får ta ansvar för de yngre under en eftermiddags fadderskidåkning. Det brukar vara pirrigt initialt för många men väldigt uppskattat av alla efteråt. Vi har så många härliga äldre ungdomar i klubben som tar hand om de yngre på ett föredömligt sätt!

 

 

 

 
Sponsorer
Partners