SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsongen 22/23 och uppstartsträff 4 sep
2022-08-17 10:15

Hej skidvänner!

 

Väntan har varit lång men nu börjar det äntligen bli dags att göra sig redo för vinterns härliga äventyr. I skrivande stund är vi hela 43 st åkare och 12 ledare i U8 - superkul! 

 

Gemensam uppstartsträff U8/U6

Vi börjar med att samlas för gemensamma lekar och information om det nuvarande upplägget för kommande säsong. Vi avslutar denna aktivitet med föräldra-/ledarutmaning och korvgrillning!

 

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940&AID=17228261

 

Datum: 4 september
Tid: kl 14-16
Plats: Utvalnäs, Argoplanen

 

 

Träningsdagar denna säsong är söndagar och fredagar. Ordinarie träningsdag för U8 är  söndagar och sen kommer en extra träningsmöjlighet att försöka ordnas på fredagar.

 

Det kan ha förekommit lite olika information kring dessa dagar i utskick och tidigare år har ordinarie träning varit fredagar. Föregående säsong kunde vi dock inte få fredagar i Hemlingby och eftersom vi då körde söndagar och är säkrast att få denna träningsdag även i år så lägger vi ordinarie träningsdag på söndagar i planen.

 

Barmarksträningen på Solängsskolan är redan klar och där har vi ordinarie träning söndagar kl 16:45 - 17:45 med tillgång till båda hallarna. Extraträning för de som vill är fredagar kl 18:15 - 19:15 med tillgång till hall 2.

 

Snöträningen i Hemlingby är inte helt klar än. Vi har med största sannolikhet redan söndagar kl 16:30 - 18:00 men där försöker vi också att få till fredagar som ordinarie träning för U6 och som extra öppen träning för U8.

 

Titta gärna i kalendern för att se de träningstillfällen som redan är planerade (kallelse skickas veckan innan varje träning):

https://www.gavlealpina.nu/kalender/?ID=239940

 

 

Föräldramöte

Vi kommer att gå igenom säsongsupplägg på uppstartsträffen 4 september och sen lite mer detaljerad information på den sista barmarksträningen på Solängsskolan den 18 december.

 

 

Läger

I de yngre åldrarna har vi inte hela säsongen fullmatat med läger så som de äldre ofta har utan vi försöker att kunna utnyttja Hemlingbybacken i möjligaste mån. Tryter snötillgången där får vi ta till Kungsberget som alternativ träningsbacke.

 

De två läger som vi dock brukar rekommendera att vara med på är det omtyckta familjelägret (i vissa utskick även kallat Sverige 4) och det dagläger som vi brukar förlägga i närområdet. Detta år har vi planerat in det i Kungsberget eftersom många ändå väljer att ha säsongskort där.

 

Söndag den 8 januari - dagläger i Kungberget.

Vecka 5 - familjeläger i Hamra och då är hela familjen välkommen!

 

Läs mer om våra läger för U8 här:

https://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=376694

 

 

Liftkort

Likt tidigare år kommer åkare kunna köpa rabatterade skistar all winter kort med 40% rabatt på ordinarie pris. Mer info kommer från klubben i början av september.

Vår förhoppning är också att även i år kunna erbjuda liftkort för åkare till kungsberget och Tänndalen. Mer info kommer under hösten.

 

 

Andra bra länkar för U8

Kalendern med alla våra aktiviteter finns här - klicka gärna på att Prenumerera.

U8s hemsida finns här.

 

..och glöm inte att ni bör ha sportadmin medlemsapp installerad så blir det lätt att svara på träningskallelser!

 
Sponsorer
Partners