SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Viktig information inför tävling och träning!
2024-02-11 21:43

Hej!

 

På lördag anordnar alla vi föräldrar i U10 årets tredje Gästrike cup tävling, den andra i Hemlingby.

 

Fortfarande behöver vi fler föräldrar som portdomare och till kiosken. Hör av dig till Susanne!

 

Här hittar du mer information om tävlingens olika roller och deras generella åtaganden:
Nu ska vi ha tävling.pptx

 

Till banberedare tävling samt banberedare/plogpatrull på träning

Här finns en väldigt utförlig manual för hasning som skidförbundet har tagit fram. Läs gärna igenom denna! Detta också oerhört nyttigt att göra inför att vara med på träning i Hemlingby och inte minst i Kungsberget:

Manual hasning (skidor.com)

Några saker att belysa lite extra:

  • Släng ett öka bakåt varannan käpp för att se att inte åkare kommer med full fart i banan - ser ni åkare - var ur banan så tidigt som möjligt och stå stilla bredvid banan för att inte störa åkaren.
  • Sträva efter att ha så hög fart som möjligt vid plogning/hasning.
  • Gå gärna ihop ett par stycken vid banunderhåll och fördela uppgifter
  • När vi kör SL och GS är det i U10 vanligt att främst jobba med vallarna utanför och nedanför käpp så att de blir större utrymme för åkarna och ingen vall att fastna i.
  • Längre upp i åldrar blir det också vanligare att fokusera på ingångar i svängar och trycka de tillbaka innanför käpp eller få de hela vägen utanför vallen. Detta då det brukar börja bildas ett frånlut ifrån käppen.
  • Vid flackare backe är det lämpligt att dela upp gruppen så att hälften tar högersvängar och hälften vänstersvängar för att få mer fart och kunna göra ett bättre jobb.
  • När du väl fått ta dig an banan för att preparera den - sträva efter att ta dig upp till start så snart som möjligt för att vid instruktion av starter på nytt kunna ta dig ut för ett nytt banberedningsvarv.

Ha gärna skidor på i Kungsberget på måndagar och träna era banberedarfärdigheter! :) Inget liftkort krävs i Kungsberget på måndagar för att vara banberedare. Viktigt när vi tränar i Kungsberget är dock att vi föräldrar aldrig åker fritt i backen utan enbart hjälper till som banberedare/käppbärare eller hjälper till på annat sätt.

 

Nu laddar vi för ny vecka!

 

/Ledarna U10


Nyhetsarkiv
Extra träningar2024-03-18 17:00
Säsongsavslutning U102022-04-09 08:04
 
Sponsorer
Partners