Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Information om träningsläget och läger
2020-11-18 22:48
Efter de senaste restriktionerna är det fortfarande okej och bra att bedriva idrottsträningar för barn födda från och med 2005 när de kan bedrivas på ett säkert sätt. Riksidrottsförbundet hade igår en digital informationsträff där bland annat representanter för Gävle Alpina medverkade.

Efter detta känner vi att vi vi är på rätt väg och kommer fortsätta erbjuda träning i U10 i denna ansträngda tid. De anpassningar vi har gjort och kommer fortsätta göra är:
  • Låta nya medlemmar som vill vara med vänta tills vi kommer på snö
  • Inte ha fler ledare med på träning än nödvändigt för att kunna genomföra en så bra och säker träning som bara möjligt.
  • Anpassar träningen så den kan genomföras på ett så säkert sätt som bara möjligt.

Anpassningar vi gjort specifikt för onsdagsträningarna
  • Fortsätta träna gruppvis i de två hallar vi har till förfogande på Solängsskolan
  • Sprida ut barnen i flera omklädningsrum
  • Se till att alla nyttjar handsprit vid ankomst och lämnande av lokalerna
  • Uppmana er föräldrar att lämna barnen utomhus
  • Desinficera ytor vi använder så som bänkar/ribbstolar/bommar/handtag mm. vilket vi är skyldiga att göra i samband med att vi hyr lokalen
  • Uppmanar även er att inte ta med en kompis på träning som inte är anmäld i systemet just nu. De får mer än gärna komma och testa när vi åter är på snö
Vi håller oss uppdaterade i ämnet och rekommendationerna kan komma att ändras snabbt och då återkommer vi med ny information.

Sist men inte minst - det är MYCKET viktigt att barnen stannar hemma vid minsta symptom och inte kommer på träning om de uppvisar eller har uppvisat symptom 48h innan träning.

Läger - Sverige 3
Sverige 3 som var tänkt att ske i Björnrike v50 har vi flyttat fram. Vi planerar för och håller tummarna att detta läger istället går att genomföra v3 i samband med att de äldre åkarna har fartläger i Björnrike.
Uppdaterad information om Sverige 3 lägret här: http://www.gavlealpina.nu/start/?ID=246438 

Träningstider i vinter
Vi kommer träna i hemlingby på måndagar kl 18-19.30 samt onsdagar kl 18-19.30 så snart det finns snö i backen! Se till att ta ansvar i snösprutningen så snart information om detta går ut. 

mvh
//Tränare och ledare i U10

 
Sponsorer
Partners