SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U8
Kort info om gruppen:

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp från 5-8 år som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.


Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.


Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner i båda backarna i Hemlingby.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar

Har superkul!! :D

Barmarksträningen drar äntligen igång! :)
2021-09-05 09:07

Hej,

 

Så är det äntligen dags att snart sparka igång den här säsongen. Vi startar igång barmarkssäsongen på fredag den 17 september med utomhusträning i Hemlingby.

 

Träning under hösten

Fredagarna den 17/9 och 24/9 - Utomhusträning i Hemlingby kl 18-19.

Fredagar (med prel start 1/10) - Inomhusträning i Solängsskolans gymanstiksal kl 18-19.

 

Tänk på att klä barnen efter väder nu på utomhusträningen då vi kör oavsett väder om inte annat kommuniceras.

 

Max antal på träning

Vi flaggar också för att vi kan komma att begränsa antalet deltagande denna säsong för att kunna erbjuda en bra träning. Har ni bekanta som pratat om att de vill anmäla sig så se till att de gör det snarast. Kontakt kommer att tas med de som anmäler sig där vi ger besked kring när de kan få börja träna. I skrivande stund så finns det utrymme för fler!

 

Covid-19 påverkan

 • Tror ni lärt er - men vi upprepar - stanna hemma vid förkylningssymptom och följ folkhälsomyndighetens råd. 
 • När vi börjar träna inomhus så kommer vi ta emot barnen utomhus vid dörren till gymnastiksalen och slussa in de till träningarna. Bra om ni kan förbereda barnen på detta så det inte blir en överraskande situation väl på plats.

Föräldramöte 8/10

Vi kommer att köra ett föräldramöte utomhus under träningen den 8/10. Separat information till detta kommer.

 

Kallelser

Vi kommer att skicka ut kallelser i tid där vi önskar att ni svarar så snart som möjligt på om ni tror att ni kommer eller inte. Detta gör att vi kan planera träningen rätt utifrån antalet deltagare och att vi har rätt antal tränare med på träning. Det underlättar också vid rapportering då klubben får en viss ersättning ju fler aktiva vi har på träning. Blir ni sjuka / tillfrisknar i tid så går det bra att ändra svaret ända fram till träningsstart.

 

Boka upp dessa tider för läger!

 • Troligen säsongsstart på snö den 12/12 med dagsläger i Kungsberget.
 • Familjeläger (Tänndalen) v5: 3-6/2
 • Läger (Björnrike). Ännu oklart vilken vecka vi kommer kunna köra men siktar på mellan v.10-v12.

Vad händer i vinter?

Vi längtar redan tills hemlingbyberget är vitt. I år ska det bli oerhört kul att dra igång. Vi kommer vara ännu mer rustade för den ökning av aktiva vi sett på slutet. Oerthört kul!
All vår träning är ju tänkt att bedrivas på hemlingbyberget - läger undantagna från detta.

Samlingar kommer vi att bedrivas uppdelat per födelseår. Detta för att vi ska ha möjlighet att se och höra barnen riktigt bra. Vi kommer också försöka ha kontinuitet på vilka tränare som tränar vilket födelseår för att bättre lära känna gruppen och de ska känna trygghet.

 

Lite tips:

 • Har du inte fått in kalendern i din telefon? Logga in på gavlealpina.nu, klicka på träningsgrupp -> U8 -> kalender och välj att prenumerera på den.
 • Installera Sportadmin appen och logga in med din e-post adress - här kan du smidigt svara på kallelser om du inte väljer att nyttja länken som kommer via e-posten.
 • Det kommer erbjudas möjlighet att köpa en bra varmfodrad klubbjacka till ett mycket förmånligt pris.  

SPAM?

Vi hoppas självklart att ni fortsätter att träna i Gävle Alpina men vet du med dig att ni inte kommer vara aktiva under hösten eller vinter så låt oss gärna veta detta så kan vi planera bättre och du slipper onödiga mail. Kontaktuppgifter hittar du här: Kontaktuppgifter - U8

 

Tränare och Ledare nu i U8 gruppen

Jonas Lundqvist - Huvudtränare

Susanne Pettersson - Lagledare/tränare

Jan Karlgren

Jennie Björk

Marie Björk

Stefan Schönnings

Sandra Sahlsten

Johanna Lindberg

Maria Larsson

Johan Andersson

Fredrik Stråhle

Daniel Roos

Fredrik Petterson

Johan Malmberg

 

 

Vi kommer också i perioder få en del hjälp av aktiva äldre åkare i klubben. Dessa gör ett grymt jobb!

 

Vi ser fram emot en jätterolig säsong och hoppas att vi ses på fredag den 17/9 i Hemlingby. 

 

Ta gärna med en kompis som också är sugen på skidåkning med oss i vinter! Stäm dock av att det finns ytrymme med lagledare eller huvudtränare

 

Nu kör vi! :)

//Tränare och ledare i U8

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U8?
2021-08-23 17:36
Träning i U8 gruppen riktar sig säsongen 2021/2022 till de som är födda 2014-2016 där åkaren har ett sug att åka ännu mer skidor. Vi bedriver ingen grundskidskola utan ser oss som en alpin träningsklubb. Vi kommer hjälpa till med den personliga utvecklingen, både som åkare och individ.

Förkunskaper: Åkaren kan åka lift själv upp i Hemlingby och sedan ned i backarna på ett kontrollerat sätt.

Vi bedriver barmarksträning utomhus eller inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby med start kl 18 så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring. Skulle inte Hemlingby kunna öppna på grund av snöbrist kommer vi förlägga träningen i Kungsberget istället.

Träningstid: Vi startar 17 september.
Barmark: Fredagar 18-19.
Snö: Fredagar 18-19.30

Tveka inte att kontakta tränaransvarig eller lagledare för mer information, kontaktuppgifter här

Klubbkläder
Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.

FAQ
 • Vi uppmuntrar verkligen att åkare har klubbjackor med namn. Skulle ni sakna klubbjacka är vi oerhört glada om ni sätter en tejp på hjälmen med barnets namn
 • I U8 tränar vi utan stavar för att träna balansen
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U8
U8 - Sommarlov
2021-05-09 07:00

Hej,

 

Nu har U8 tagit sommarlov och vi kan bara tacka för förtroendet att vi har fått vara med era barn. Vi gläds åt den utvecklingen vi har sett av personliga kvalitéer samt den glädje och utveckling på snö som vi har sett hos de aktiva. Oerhört kul också med den tillströmning av aktiva som skett under året. Ett stort tack också för att ni är så grymma att svara på kallelser till träningarna!

 

Säsongen 2021/2022 blir barnen födda 2014 de äldsta i U8 gruppen. Vi kör som vanligt den uppskattade barmarksträningen på fredagar och tanken är att vi kör igång med den första träningen utomhus den 17/9 kl 18 vid Hemlingbybacken och flyttar sedan inomhus från den 1/10.

 

Vi har redan börjat planera inför nästa säsong så vi ska ha tränare och en lokal som är anpassad till mängden aktiva att tillgå. Känner du dig sugen och tror att du kan bidra och vill vara tränare så tveka inte att höra av dig till Jonas Lundqvist (jlqvist@gmail.com) under sommaren.

 

Ledarstab 2021/2022 i U8

Huvudtränare: Jonas Lundqvist (fjärde året som huvudtränare)

Lagledare: Susanne Pettersson

Tränare sedan tidigare: Marie Hiltula, Jennie Björk, Stefan Schönnings, Marie Björk, Jan Karlgren, Johan Malmberg

Vi har även ett antal nya tränare som kommer att introduceras under hösten så vi ska kunna erbjuda en fortsatt kvalitativ och rolig träning!

 

Grov planering för U8 inför 2021/2022 (högst preliminär)

 • Träningsstart fredag 17/9 kl 18
 • Höstlov, Sportlov och Påsklov även från ordinarie träning.
 • Familjeläger torsdag-söndag v5 i Hamra/Tänndalen. (kan ev. bli v4)
 • Träning fredagar 18-19 (vi slutar 19.30 så snart vi kan gå på snö)
 • När vi har lyckats öppna Hemlingbybacken - öppenträning något pass under helgen.
 • Snöträning hoppas vi att enbart bedriva i Hemlingby på fredagar med undantag för läger.
 • Swe4 läger för U8/U10 i Björnrike. Detta läger kommer ske fredag-söndag någonstans mellan v10-v12. Detta beroende på hur tävlingskalendern spikas under hösten.
  ( Känner ni att ni vill prioritera ett läger så satsa på familjelägret! )

Mer information kommer när säsongen närmar sig..

 

Kommande säsong

 • Sluta i GASK?
  Vet ni med er att ni inte kommer att vara med i Gävle Alpina nästa säsong men har fått ett mail om denna nyhet så meddela jlqvist@gmail.com detta så kan jag ta bort er från kommande säsong och kan planera bättre för de som vill vara med.

 • Flytt till U10
  Alla barn som är födda 2012 eller 2013 som har tränat i U8 gruppen kommer att flyttas upp till U10. Skulle ditt barn flyttas upp utifrån detta och du känner att ditt barn inte är redo att flyttas upp till U10 så kontakta tränaransvarig så får vi ha en gemensam diskussion om vad som blir bäst.
  Flyttar ni upp till U10 kan ni redan nu läsa lite vad som gäller där kommande säsong. Klicka här.

För övriga som därmed vill vara med även kommande säsong så kommer nyheter och kallelser när säsongen närmar sig, detsamma för de som flyttas upp till U10! 

 

Klubbkläder

Vi bytte klädleverantör i år och har haft en strulig säsong kring klädleveranser ihop med Corona som ställt till det. Vi ber att få återkomma med information kring tidig beställning och tidig leverans av kläder framöver.

 

Se nu till att röra på er ordentligt och ladda för en säsong 2021/2022 som erbjuder ännu fler tillfällen att ha kul ihop med kompisar och utvecklas i skidåkningen!

 

Och vi ser gärna att ni värvar en kompis till kommande träningar. :D 

 

Med vänlig hälsning

/tränare och ledare i U8

 

Info kring öppen träning
2021-02-02 07:45
Öppen träning
 
Vad innebär öppen träning: Vi kommer ha minst en aktiv tränare på plats som troligtvis sätter en bana men träningen sker helt utan struktur. Inga samlingar, inga fasta tider man behöver komma eller gå på. Enbart aktiva åkare i backen. Svara dock gärna på kallelsen precis som vanligt.
Hur vet man att en öppen träning blir av? En kallelse har gått ut för denna öppna träning (kan ibland bli med kort varsel)
 
Ett krav för att vi ska kunna bedriva dessa är att vi bemannar liften. I kallelsen - lägg en kommentar på om ni kan tänka er att ta liften. Är ni sugen på att lära er sköta liften - haka på en annan person under en träning.
 
Snöläggning
och snälla - ta snöläggningspass så vi får en skidsäsong som sträcker sig till mars och gärna in i slutet av april också! :)
 
Sponsorer
Partners