SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U8
Kort info om gruppen:

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp från 5-8 år som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.


Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.


Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner i båda backarna i Hemlingby.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar

Har superkul!! :D

U8 - Gästrike Cup information
2022-01-21 17:00

På tisdag den 25/1 går säsongens första Gästrikecup tävling av stapeln och på söndag är sista anmälningsdag. Anmäl redan idag då efteranmälningar är problematiska!

 

För nya medlemmar kommer här en intro till vad detta är samt lite förhållningsrekommendationer för att undvika missförstånd.

 

Den mycket uppskattade Gästrikecupen är för U8-gruppen en slags träningstävling i slalom där man under två åk har chansen att vara med och tävla och lära sig hur det går till. Detta sker utan tidtagning för U8 och med medalj (el liknande) till alla deltagare som gjort sitt bästa efter andra åket.

 

Innan tävlingsstart körs sedvanlig banbesiktning och uppvärmning.

 

Hålltider (med reservation för ändringar - se inbjudan för respektive deltävling):

17.00- 17.20: Nummerlappsutdelning. Ansvar ligger på föräldrarna. Risk för kö - kom i tid och betala 80 kr till swish nr 123 464 54 87 på plats. Märk betalningen "Gästrikecup nr x namn på åkaren".

17.20: Gemensam tränarledd uppvärmning. Samling på toppen.

17.30: Gemensam tränarledd banbesiktning. Samling på toppen.

Efter banbesiktningen återgår ansvaret för åkarna till föräldrarna som ser till att respektive åkare finns på plats vid starten i god tid innan första start. U8 kommer att starta nedanför starttornet.

17.50: Start av första åket. U8 är först ut av åldersgrupperna. Först tjejer, sen killar.
Därefter kör tjejer och killar i U10 sitt första åk

 

Det är återigen föräldrarnas ansvar att åkarna är på plats i tid för andra åket med ev energipåfyllning och toalettbesök avklarade.

Samling sker på toppen så snart som första åket är avklarat.

 

Första åket startar med start nr1 - i andra åket vänder man på startordningen inom respektive grupp så att högst startnr börjar först inom respektive tävlingsgrupp.

 

Länk till inbjudan:

http://www.gavlealpina.nu/docs/575/12571/Inbjudan%20GC1%202022.pdf

 

Länk till anmälan:
Tävlingskalender - Gävle Alpina SK | IdrottOnline (skidor.com)

 

Läs mer om Gästrike cup:

Gävle Alpina Skidklubb (gavlealpina.nu)

 

 Hoppas att vi ses på tävlingen! I fjol var vi över 50 åkare som startade på ett antal tävlingar. Vi hoppas slå det! :)

 

//Tränarna U8, genom Jonas

Viktig info inför träning/tävling
2022-01-18 22:21

Nu är träningen igång och vi har haft både träning i Hemlingbybacken samt i Kungsberget. Här kommer viktig information vi vill att ni läser igenom! 

 

Samling på träning

Grupp Grön- samling på toppen

Grupp Blå - samling vid klubbstugan

Grupp Röd - samling bortom lifthuset nedan bananbacken

 

Vi har bestämt att vi börjar testa att samlas utifrån en färg som ni som förälder får hålla reda på.

Initialt är:

- alla födda 2014 i grupp grön

- alla födda 2015 i grupp blå

- alla födda 2016 i grupp röd.

 

Viktigt att ni som föräldrer har koll på vilken färg er åkare är i så ni vet var de ska samlas.

 

Under och efter kommande träningar kommer vi kommunicera med er föräldrar och ibland via barnet om de ska vara i en annan grupp framöver.  Syftet med indelningen är att få mer jämna grupper på träning som vi kan utmana utifrån gruppens nivå. Har vi en bunt världscup åkare födda 2016 i grupp röd kommer vi inte byta grupp på dessa utan snarare låta de åka med varandra inom samma färggrupp.

 

Gästrike cup

Alla tävlingar finns nu synliga på denna informationssida.
I Gästrike Cup 2 och 5 är det storslalom. För att U8 ska få starta då krävs en alpin hjälm med hårda öron. Har man inte detta kommer man ej få starta så undvik den situationen!

Kalendern i U8 är också uppdaterad med aktuella tidpunkter för tävling.

 

U8/U10 kommer tävla först innan de äldre kommer till backen och tävlar så vi har förhoppningar att tävlingen är klar till senast 19.30.

U8 får pris efter två genomförda åk (oavsett de håller sig i banan eller ej).

 

Inbjudan till Gästrike cup 1 den 25/1 hittar ni här.

Anmälan senast 23/1 till Gästrike cup 1 - klicka här

 

Vilken klass ska ni välja vid anmälan?

- Flickor i U8 gruppen anmäler sig till klass D 0-8

- Pojkar i U8 gruppen anmäler sig till klass H 0-8

 

Förutsatt att ni varit på en träning och kryssat i att ni kommer på träning så finns åkaren med i idrottonline som används när ni anmäler åkaren till tävling. Viktigt! - när ni söker fram åkare under anmälningsögonblicket - välj aktiv i gren: "Alla grenar" istället för bara Alpint. Väljer ni alpint hittar ni troligen inte åkaren.

 

Lite annan praktisk info om gästrike cup kommer i helgen.

 

Parkering

När vi i U8 tränar och tävlar i Gästrike cup kommer det vara trångt på parkeringen. Se till att vara noga med att följa den parkeringsinfo som skickats ut inom klubben.

Ta del av den här.

 

//tränare och ledare i U8 via Jonas

Skidåkning under jul/nyår
2021-12-23 13:53

Träning

Om tillfälle ges kommer vi skicka ut kallelse till öppen träning för de som har möjlighet. Ett sådant tillfälle är nu på söndag. Nästa ordinarie träning blir igen den 9/1 kl 16.30.

 

Snöläggning

Just nu har kanonerna juluppehåll men någon gång i mellandagarna kommer de startas upp igen om vädret tillåter. Vi kommer behöva mer snö i backen för att kunna fortsätta ha säsongen igång på hemmaplan med ett härligt underlag. Så försök ta pass när tillfälle kommer! :)

 

Tills vi ses önskar vi er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

 

//Tränare och ledare i U8

Föräldramöte inställt, info inför vintern här istället!
2021-12-09 21:32

Pga förkylning ställs föräldramötet imorgon in. Här kommer dock lite info som jag hade tänkt ta upp under föräldramötet. Det går självklart bra att ställa frågor på detta via mail! Mina kontaktuppgifter hittar ni här:

 

Träningstider i vinter

Då kommunen i år vill köra after school på fredagar och vi dessutom skall köra liften själva när vi har träning så kommer vi högst sannolikt att ha våra träningar på snö

Söndagar kl 16.15 - 17.45

Vi jobbar också på att med Gävle kommun möjliggöra en öppen träningstid likt vi hade förra året men där har vi inte fått OK ännu.

Troligtvis har vi en första träning/öppen träning den 19/12 för de som har möjlighet i Hemlingby.

 

Öppen träning

För er som inte känner till konceptet kring öppen träning så finns mer att läsa här.

 

Hjälm = tejp

Då många saknar namn på jacka ber vi er sätta en tejpbit på hjälmen så vi tränare kan känna igen barnen även när vi går över på snöträningen. Kom ihåg det redan tills nu på söndag om ni kommer till Kungsberget!

 

Kallelser

Lägg gärna en kommentar i kallelserna kring om ni tar liften. Önskvärt är att den är färdigbesiktad 15 min före vår träning börjar.

...och fortsätt svara på kallelser som ni gör. Detta blir än viktigare nu när vi börjar på snödelen av träningen så vi kan vara säker på att ha tillräckligt många tränare på plats för att bedriva en bra träning.

 

Träningsupplägg

Vi kommer att ha struktur kring samling, övningar, avslut.

Målet är att varje åkare ska gå därifrån med ett leende på läpparna och längta till nästa träning. De ska även ha varit aktiv under så stor del av träningen som möjligt och utvecklat sig utifrån sina möjligheter på så många olika sätt som möjligt.

 

Snösprutning

Tack för det engagemang som varit på att ta snöläggningspass!

Det gör att vi nu kan träna i Hemlingby på söndagar istället för på onsdagar i Kungsberget kl 18-19.30 som hade kunna varit ett otroligt jobbigt alternativ!

 

Läger

 • Glöm inte bort att anmäla till dagslägret i Kungsberget nu på söndag! Se separat utskick här.
 • Det är ännu inte försent att anmäla till Familjelägret v5 i Hamra/Tänndalen. Inbjudan möjlig fram till 19/12. Vi i U8 kommer slå rekord i antalet deltagande - så kul! :)
  Inbjudan hamra - klicka här.

 

Möjlighet att hjälpa till i vinter?

Nedan delar kommer vi behöva hjälp med. Skicka gärna ett mail till Jonas och anmäl ditt intresse till önskad del - kontaktuppgifter här:

 • Liftpersonal
  För att vi ska kunna träna i Hemlingby är det HELT nödvändigt att vi har liftpersonal. Jag letar initialt efter 5 personer som får gå utbildning som Gävel Kommun anordnar kring besiktning av liften. Ni 5 kommer få styra upp själva vem som tar vilken dag och ragga upp föräldrar och ställa ut 1 till flera föräldrar i botten samt på toppen för att hjälpa till vid behov. Inga förkunskaper krävs!

 • Fikahjälp
  Under våra träningar i hemlingby önskar vi hjälp av föräldrar som kan duka fram lättare fika/energipåfyllning från klubbstugan.
 • Hjälpa till vid parkering
  Vis av tidigare år - någon/några som tar lite extra ansvar för att se till att vi parkerar bilar på nedre parkeringen på ett bra sätt önskas. Parkerar vi bra har vi lättare att fler får plats och därmed kommer i tid till träningen..

 • Plocka ihop i banan
  Inget ni behöver anmäla till men vi kommer be om hjälp att riva käppar. Frågar vi inte så ställ gärna frågan under träning :)

 • Hjälpande förälder på skidor när vi saknar ordinarie ledare
  Om det är så att vi kan kalla in dig till någon träning när vi är kort om ordinarie ledare. Hör av dig till Jonas med e-post, mobil och barnets namn så vi kan kolla läget inför en träning.

//tränare och ledare i U8 via Jonas

Dagsläger 12/12
2021-12-06 23:00

Dagsläger Kungsberget söndag 12/12

Tid: 10-14

Egen Lunch 11.30-12.30


Kom ihåg att sätta tejp på hjälmen med namn så vi har koll på namn i början nu när vi går på snö!

 

Barn över 7 år behöver liftkort.

Liftkort fixar man själv innan, det kan du köpa rabatterat via klubben för aktiva åkare.

 

För att beställa - klicka här

 

Du behöver ett keycard även om du är under 7 år som du laddar på.

 

Det är bra att komma i tid så ni hinner fixa med liftkort och dylikt för att vara på plats framför skilodge 10.00. (Skidskoleliften) Där vi samlas och startar dagen.

I U8 kör vi utan stavar.

 

För att kunna planera dagen Svara på kallelsen!

 

Kul att äntligen vara igång på snö!

 

På fredag 10/12 kl.18.00 kommer vi ha ett föräldrar möte under träningen där vi kommer informera mer om träning på snö, utrustning, läger etc.

 

/ Tränarna U8

 
Sponsorer
Partners