Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Gävle Alpina U8
Kort info om gruppen:

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp från 5-8 år som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.


Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.


Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner i båda backarna i Hemlingby.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar

Har superkul!! :D

Träningsläget
2020-11-18 22:26
Efter de senaste restriktionerna är det fortfarande okej och bra att bedriva idrottsträningar för barn födda från och med 2005 när de kan bedrivas på ett säkert sätt. Riksidrottsförbundet hade igår en digital informationsträff där bland annat representanter för Gävle Alpina medverkade.

Efter detta känner vi att vi vi är på rätt väg och kommer fortsätta erbjuda träning i U8 i denna ansträngda tid. De anpassningar vi har gjort och kommer fortsätta göra är:
 • Låta nya medlemmar som vill vara med vänta tills vi kommer på snö
 • Fortsätta träna separerat och åldersindelat i de två hallar vi har till förfogande på Solängsskolan
 • Tydliggöra via skyltar vilket barn som ska till vilket omklädningsrum för att sprida ut barnen och nyttja alla 4 omklädningsrummen
 • Se till att alla nyttjar handsprit vid ankomst och lämnande av lokalerna
 • Ha ledare på plats utomhus för att välkomna in era barn så ni föräldrar inte behöver gå in
 • Desinficera ytor vi använder så som bänkar/ribbstolar/bommar/handtag mm. vilket vi är skyldiga att göra i samband med att vi hyr lokalen.
 • Inte ha fler ledare med på träning än nödvändigt för att kunna genomföra en så bra och säker träning som bara möjligt.
 • Anpassar träningen så den kan genomföras på ett så säkert sätt som bara möjligt.
 • Uppmanar även er att inte ta med en kompis på träning som inte är anmäld i systemet just nu. De får mer än gärna komma och testa när vi åter är på snö
Vi håller oss uppdaterade i ämnet och rekommendationerna kan komma att ändras snabbt och då återkommer vi med ny information.

Träningstider i vinter
Vi kommer få träna i hemlingby på fredagar kl 18-19.30 så snart det finns snö i backen! Se till att ta ansvar i snösprutningen så snart information om detta går ut.

Sist men inte minst - det är MYCKET viktigt att barnen stannar hemma vid minsta symptom och inte kommer på träning om de uppvisar eller har uppvisat symptom 48h innan träning.

mvh
//Tränare och ledare i U8

Är ni nya och funderar på att vara med i Gävle Alpina U8?
2020-10-17 17:36
Träning i U8 gruppen riktar sig säsongen 2020/2021 till de som är födda 2013-2015 där åkaren har ett sug att åka ännu mer skidor. Vi bedriver ingen grundskidskola utan ser oss som en alpin träningsklubb. Vi kommer hjälpa till med den personliga utvecklingen, både som åkare och individ.

Förkunskaper: Åkaren kan åka lift själv upp i Hemlingby och sedan ned i backarna på ett kontrollerat sätt.

Vi bedriver barmarksträning utomhus eller inomhus med fokus på rörelseutveckling och gruppgemenskap från mitten av september fram tills mitten av december då vi brukar kunna gå på snö. Träning på snö bedrivs i Hemlingby med start kl 18 så snart snön har lagt sig i backen, antingen naturligt eller med hjälp av snötillverkningen som vi samarbetar med Gävle Kommun kring.

Träningstid: Vi startar 18 september.
Barmark: Fredagar 18-19.
Snö: Fredagar 18-19.30

Tveka inte att kontakta tränaransvarig eller lagledare för mer information, kontaktuppgifter här

Klubbkläder
Under hösten tar vi upp beställning på klubbjackor, klubbmössor och klubbtröjor. Jackan uppmuntrar vi verkligen till och den är fodrad och väldigt praktisk och skön och kan självklart användas utanför träning också. Den brukar även erbjudas till ett väldigt förmånligt pris.

FAQ
Läs mer om dina funderingar redan har ett svar här.

Medlems- & Träningsavgifter
Läs mer information om detta här.

Ansökan
Anmäl er på anmälningssidan så kommer ni med i registret och får del av de utskick och kallelser som kommer när vi kör igång igen.

Mvh
//Tränarna i U8
Skidbytardag
2020-10-14 19:19
Hej,

I samband med söndagens städ-/fixar- och träningsdag i Hemlingby uppmuntrar vi till en skidbytardag också. :-) Information om detta går ut till respektive grupp så det kommer förhoppningsvis även finnas prylar från äldre grupper att göra några kap på. Ta med grejjor, märk upp ett pris och swishnummer för att underlätta. 

Har ni problem att närvara på söndag så uppmuntrar vi som vanligt också till att använda facebook gruppen "Gävle Alpina SK - köp och sälj".

mvh
//tränare och ledare i U8
Träning inomhus och föräldramöte
2020-09-26 11:55

Hej,


Vi har fått starta upp med härlig höstluft initialt under barmarksträningen men förflyttar oss nu in i Solängsskolan framöver på fredagar. Här har vi två hallar till förfogande och kommer att köra lekar, gruppövningar, stafetter, hinderbanor m.m.


Föräldramöte

I samband med fredagens träning nu den 2/10 kör vi ett föräldramöte samtidigt. Detta håller vi utomhus vid Solängsskolans idrottshall om vädret tillåter och annars inomhus i något av omklädningsrummen. Några av punkterna vi kommer beröra:

 • Träning
 • Målsättning
 • Läger
 • Tävling
 • Sportadmin / kallelser
 • Utrustning
 • Kommunikation
 • Klubbkläder
 • Kioskverksamhet
 • Snösprutning

Kom ihåg varma kläder om vädret är lite kyligt! :)

Barmarksträningen drar äntligen igång! :)
2020-09-11

Hej,


Så är det äntligen dags att sparka igång den här säsongen. Vi startar igång barmarkssäsongen nu på fredag den 18 september med utomhusträning i Hemlingby.


Träning under hösten

Fredagarna den 18/9 och 25/9 - Utomhusträning i Hemlingby kl 18-19.

Fredagar med start 2/10) - Inomhusträning i Solängsskolans gymanstiksal kl 18-19.


Tänk på att klä barnen efter väder nu på utomhusträningen då vi kör oavsett väder om inte annat kommuniceras.

 

Covid-19 påverkan

 • Oerhört viktigt att ni låter barnen stå över träning vid förkylningssymptom och 2 dagar efter att de visat sista symptom. 
 • Under de inledande utomhusträningarna önskar vi att barnen, oavsett väder, har vantar på sig.
 • När vi börjar träna inomhus så kommer vi ta emot barnen utomhus vid dörren till gymnastiksalen och slussa in de till träningarna. Bra om ni kan förbereda barnen på detta så det inte blir en överraskande situation väl på plats.

Föräldramöte 2/10

Vi kommer att köra ett föräldramöte (troligen utomhus) fredag den 2/10. Separat information till detta kommer.


Kallelser

Vi kommer att försöka skicka ut kallelser i tid där vi önskar att ni svarar så snart som möjligt på om ni tror att ni kommer eller inte. Detta gör att vi kan planera träningen rätt utifrån antalet deltagare och att vi har rätt antal tränare med på träning. Det underlättar också vid rapportering då klubben får en viss ersättning ju fler aktiva vi har på träning. Blir ni sjuka / tillfrisknar i tid så går det bra att ändra svaret ända fram till träningsstart.


Boka upp dessa tider för läger!

Vad händer i vinter?

 • Vi längtar redan tills hemlingbyberget är vitt. I år ska vi verkligen få åka mycket mer skidor på hemmaplan. All vår träning är ju tänkt att bedrivas i hemlingbyberget - läger undantagna från detta.
 • 19/2 kommer vi ha en dag där ni får chansen att träna ihop och mot era barn! :)


Lite tips:

 • Har du inte fått in kalendern i din telefon? Logga in på gavlealpina.nu, klicka på täningsgrupp -> U8 -> kalender och välj att prenumerera på den.
 • Installera Sportadmin appen och logga in med din e-post adress - här kan du smidigt svara på kallelser om du inte väljer att nyttja länken som kommer via e-posten.
 • Det kommer erbjudas möjlighet att köpa en bra varmfodrad klubbjacka till ett mycket förmånligt pris.  

SPAM?

Vi hoppas självklart att ni fortsätter att träna i Gävle Alpina men vet du med dig att ni inte kommer vara aktiva under hösten eller vinter så låt oss gärna veta detta så kan vi planera bättre och du slipper onödiga mail. Kontaktuppgifter hittar du här: http://www.gavlealpina.nu/sida/?ID=240351


Tränare och Ledare nu i U8 gruppen

Jonas Lundqvist - Huvudtränare

Susanne Pettersson - Lagledare/tränare

Jan Karlgren - Tränare

Jennie Björk - Tränare

Jonas Nilsson - Tränare

Lotta Thorbjörnsen - Tränare

Marie Hiltula - Tränare

Niklas Sundberg - Tränare

Stefan Schönnings - Tränare


Vi kommer också i perioder få en del hjälp av aktiva äldre åkare i klubben. Dessa gör ett grymt jobb och brukar uppskattas av de små.


Vi ser fram emot en jätterolig säsong och hoppas att vi ses redan kommande fredag den 18/9 i Hemlingby. 


Ta gärna med en kompis som också är sugen på skidåkning med oss i vinter!


Nu kör vi! :)

//Tränare och ledare i U8

 
Sponsorer
Partners