SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Gävle Alpina U8
Kort info om gruppen:

För er som är nya och inte har så bra koll på vår grupp så är vi en grupp från 5-8 år som tränar barmarksträning i väntan på snön och därefter på snö. Då kanske ni tänker "barmark för så här små barn?", och JA vi börjar säsongen med barmarksträning. Denna träning är i första hand inte för att utföra ren styrketräning utan snarare för att få ihop vår grupp efter sommaren och lära känna alla nya som gamla ansikten igen. Det kommer bli lekar, hinderbanor och en massa annat skoj. Ett annat syfte med denna träning är att de ska lära känna sina kroppar ännu mera och se att de kan mer än vad de tror, vilket självklart även gäller på snön.


Är ni inte medlem men är sugen på att bli det kan ni enkelt anmäla er här.


Spelregler

 • Här lyssnar vi på varandra
 • Ger beröm till varandra
 • Ger gärnet
 • Säger hej och hej då
  och sist men inte minst

Förkunskaper

 • Ta liften och åka själv i liften i Hemlingby
 • Förälder kan stå nere och barnet åker själv ner i båda backarna i Hemlingby.

Förkunskaper för att deltaga som åkare under familjeläger

 • Åkaren kan åka ankarlift själv (Behöver ej kunna ta den själv)
 • Åkaren kan åka själv ned i gröna, blå och röda backar

Har superkul!! :D

Info om träningar och säsongsavslutning i veckan
2021-03-24 07:04

Hej,

 

Fantastiskt roligt att se glädjen hos alla barn och vilka framsteg de har gjort under vintern. Vi börjar närma oss slutet av träningen i Hemlingby för säsongen. Denna vecka kör vi följande upplägg så länge snön tillåter oss det:

 

Torsdag 25/3, kl 18.00-19.30

U8 åkare födda 2012-2013 som kommer gå upp till U10 nästa säsong får träna ihop med de U10 som kommer gå kvar i U10 även nästa år. 27 strycken åkare kallade till denna träning från U8 och det kommer vara ca 15 åkare från befintlig U10 grupp som blir kvar där även nästa säsong.

 

Fredag 26/3, kl 17.45-19.15

U8 åkare födda 2014 och yngre får ha en egen träning i Hemlingbybacken. 

 

Söndag 28/3, prel tid 10-14 - Officiell säsongsavslutning

Vi hoppas kunna köra en träning i hemlingbybacken inledningsvis (om snön är med oss) och därefter korvgrillning och åkning i backen på egen hand. Barnen kommer av oss att få festis, korv och bröd samt diplom för stark insats under året! Kan ni inte vara med hela tiden så går det bra att ansluta när det passar er. Vi återkommer på lördag kväll om vi inte kan åka skidor på söndagen. Hör ni inget så kommer vi köra detta upplägg! :)

 

Justerade träningstider med start söndag 21/2 !!
2021-02-20 10:50
Grymt kul att så många var med på Gästrike Cup torsdags! Tidigare rekordet på 37 startande från U8 i Gävle Alpina slogs denna gång igen! Nytt rekord är 44 startande från Gävle Alpina U8 i en tävling! :)

Otroligt kul att så många vill vara med och träna i U8 Gävle Alpina. Vi fortsätter med upplägget att erbjuda två träningstider även om det absolut inte är ett måste att träna två gånger i veckan! Vi ser gärna att de håller på med andra sporter också vilket gynnar deras rörelseutveckling i alla situationer. 
Vi jobbar också på att hantera träningsupplägget så vi fortsatt erbjuder en träning som är kul, aktiverande och utvecklande! Vi återkommer med träningsmöjligheter under sportlovet i slutet på denna vecka.

Träning söndag 21/2 - ny tid 16.30!
För att möjliggöra fler träningstider för äldre grupper tidigarelägger vi träningen på söndagar 30 minuter.
Viktigt att ni noterar detta ni som redan svarat på kallelsen för imorgon så ni inte missar första halvtimmen! Bra om ni försöker lämna parkeringen så snart som möjligt efter vår träning för att lämna plats för äldre grupper.
Träningstid söndagar med start imorgon 21/2: 16.30-18.00

Träning tisdag 23/2 - ny tid 17.45
För att möjliggöra att parkeringssituationen flyter på bättre när äldre gruppen kommer och tränar tidigarelägger vi också tisdagstiden 15 minuter. Bra om ni försöker lämna parkeringen så snart som möjligt efter vår träning för att lämna plats för äldre grupper.
Träningstid tisdagar med start  23/2 17.45-19.15

Svara på kallelser
Vi är många som tränar nu så för att ha möjlighet att erbjuda en bra träning med rätt antal tränare ber vi er fortsätta vara lika duktiga som många redan är och svarar på kallelser så snart som möjligt utifrån om ni tror att barnet kommer eller inte. Ni kan alltid ändra ett svar om förutsättningarna ändras. Ladda ner sportadmin appen om ni inte gjort det så är det väldigt lätt.

Öppen träning 
Utöver ovan organiserade träningar så kommer vi fortsätta erbjuda en öppen träning på lördag morgon 8-9.30 för de morgonpigga!

Liftansvar
Under dessa tider behöver vi precis som tidigare nu i vinter ta ansvar för liften. Är du beredd att lära dig vad detta innebär så vi kan vara fler som möjliggör att vi har bra och roliga träningar - maila Susanne. Kontaktinfo hittar du här.
Vi ska också försöka se till så att ni inte behöver stå hela träningar utan vet om vilka som gått och kan byta med varandra under en träning.
Sista minuten info kring tävlingsanmälan och parkering ikväll
2021-02-16 08:39
Tävlingsanmälan
Pga tekniskt fel så fungerar inte överföringen av nya medlemmar till idrottonline där åkarna måste finas för att de ska dyka upp i ta.skidor.com när ni gör en anmälan.
Så ni som kommit in i klubben efter årsskiftet - ni gör följande för att anmäla till tävlingen på torsdag:
(sista anmälningsdag idag)
 • Skicka epost till tavling@gavlealpina.nu och ange att ni önskar tävla i D8 (tjejer), H8 (killar) och ange födelseår, namn på åkare och att ni tävlar för Gävle Alpina.
 • Sedan swishar ni enligt instruktion och tar del av hålltider här:

Parkering - Kvällens träning (och framtida träningar/tävlingar)
Då vi är en stor grupp i U8 så krävs det bra struktur när vi parkerar. Har man möjlighet får man gärna gå till backen om man bor nära, eller parkera på toppen av backen. Har man inte det så får man självklart stå nere i backen men när vi parkerar nere behöver vi ha en bra struktur på parkeringsplatserna. Vi är många föräldrar och för att alla ska få plats önskar vi:
 • Parkera lika tight som på offentliga parkeringsplatser
 • Se till att det blir den stora ytan blir 4 rader av bilar utöver den rad som blir mot skogen till höger när man kommer in. - Det går om vi inte lämnar så stor lucka mellan raderna :)

Välkomna ikväll på träning!

//Tränare och ledarna U8
Inbjudan 2 st Gästrike cup tävlingar v6
2021-02-05 22:08

För nya medlemmar kommer här en intro till vad detta är samt lite förhållningsrekommendationer för att undvika missförstånd.


Viktigt

Här nedan följer inbjudan till två Gästrike cup tävlingar under kommande v6.

För att deltaga krävs anmälan via ta.skidor.com i anmälningslänkar under respektive tävling före sista anmälningsdag.


Den mycket uppskattade Gästrikecupen är för U8-gruppen en slags träningstävling i slalom där man under två åk har chansen att vara med och tävla och lära sig hur det går till. Detta sker utan tidtagning för U8 men med medalj (el liknande) till alla deltagare som gjort sitt bästa i två åk.


För nya åkare är det betydligt lättare att tävla i Hemlingby än i Kungsberget. I Kungsberget krävs det att en förälder är med på skidor och lämnar av U8 åkaren på start och hämtar upp U8 åkaren vid målgång.

 

Gästrike Cup nr 2 - Hemlingby

Datum: Tisdag 9/2, anmälan senast 7/2 via länk nedan.

Disciplin: Slalom

U8 tävlar först, U10 och uppåt kommer till berget senare och tävlar.

Pris: U8 får medalj eller liknande efter målgång.

Hålltider (med reservation för ändringar - se inbjudan för respektive deltävling sedan):

 • 17.10- 17.20: Nummerlappshämtning. 
  Ansvar ligger på föräldrarna. Risk för kö - kom i tid och betala 80 kr till swish nr 123 464 54 87 / tävling i förväg så finns nummerlappen för åkaren att hämta ut vid klubbstugan. Märk betalningen "GC2 plus namn på åkaren".
 • 17.25: Gemensam tränarledd uppvärmning. Samling på toppen i slalombacken.
 • ca 17.30-17.40: Gemensam tränarledd banbesiktning. Samling på toppen i slalombacken.
  Efter banbesiktningen återgår ansvaret för åkarna till föräldrarna som ser till att respektive åkare finns på plats vid starten i god tid innan första start.  
 • ca 17.55: Start av första åket för U8. Först D8, sedan H8.
 • Andra åket körs normalt efter en kort paus när alla åkare i U8 har kört sina första åk. Det är återigen föräldrarnas ansvar att åkarna är på plats i tid för andra åket med ev energipåfyllning och toalettbesök avklarade. Det kommer gå fort mellan första och andra åk.

Länk till inbjudan här.

Länk till anmälan här:

-----------------------------------------------


Gästrike Cup nr 3 - Kungsberget (står 2 i inbjudan men är nr 3 :)

Datum: Söndag 14/2, anmälan senast 11/2 via länk nedan.

Disciplin: Storslalom

Pris: U8 får medalj eller liknande efter målgång.

U8 börjar tävlingen med åk 1 och därefter äldre klasser. Efter åk 1 för alla börjar U8 igen med åk 2.

Hålltider - Se Inbjudan längre ned här.


Länk till inbjudan här.

Länk till anmälan här:


-----------------------------------------------

Hela schemat för gästrike cup tävlingarna

klicka här


---------------------------------

 

 Hoppas att vi ses på tävlingarna!

 

//Tränarna U8

Info kring öppen träning samt träningsdag framöver
2021-02-02 07:45
Träningsdagar
Tyvärr ser det ut som att vi närmaste tiden inte får köra i Hemlingby på fredagar för kommunen så vi kommer istället köra dessa träningar för U8 på tisdagar 18.00-19.30. Se kallelser för träning.
Så vår standardträningstid är nu tills vidare:
Träning: Tisdagar 17.45-19.15 i Hemlingby
Träning: Söndagar 16.30-18.00 i Hemlingby
Öppen träningstid: Vanligtvis lördagar 08.00 - ca 9.30 i Hemlingby

Öppen träning
Då kommunen har släppt upp så vi som klubb får börja vara i Hemlingby vissa tider vill vi informera lite om vad öppen träning är för något. 
Vad innebär öppen träning: Vi kommer ha minst en aktiv tränare på plats som troligtvis sätter en bana men träningen sker helt utan struktur. Inga samlingar, inga fasta tider man behöver komma eller gå på. Enbart aktiva åkare i backen. Svara dock gärna på kallelsen precis som vanligt.
Hur vet man att en öppen träning blir av? En kallelse har gått ut för denna öppna träning (kan ibland bli med kort varsel)

Ett krav för att vi ska kunna bedriva dessa är att vi bemannar liften. I kallelsen - lägg en kommentar på om ni kan tänka er att ta liften. Är ni sugen på att lära er sköta liften - haka på en annan person under en träning.

Snöläggning
och snälla - ta snöläggningspass så vi får en skidsäsong som sträcker sig till mars och gärna in i slutet av april också! :)
 
Sponsorer
Partners