Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

VÄLKOMMEN TILL GÄVLE ALPINA!
Vi är en förening som sysslar med alpin skidåkning! I vår hemmabacke i Hemlingby, centralt belägen i Gävle, har vi vår bas med skidanläggning och klubbhus. Mängder av träning erbjuds här och för de lite längre åken tar vi oss till Kungsberget och anordnar flertalet läger i fjällvärlden under säsongen. 

Vi har träningsgrupper från u8 hela vägen upp till veteraner!

Inställd snöläggarutbildning
2021-01-10 17:22
Vi behöver dessvärre ställa in snöläggarutbildningen imorgon Måndag den 11/1 18-19. För en kort stund verkar temperaturen kliva över noll och anläggningen kommer med stor sannolikhet att vila några timmar innan kylan återigen är tillbaka och snöproduktionen tar fart på nytt! På tisdag kör vi som planerat!

Vi vill också passa på att ge en ENORM eloge till den fantastiska uppslutning vi ser i anmälan till snöläggarpass. HELA veckan är redan belagd och det på kort tid utan någon som helst påminnelse. Ert engagemang kommer att göra hela skillnaden som behövs för att vi skall få en bra hemmasäsong!
Snöläggningspass - Strålande prognos
2021-01-08 13:50
Så har vi äntligen fått den prognos vi väntat så länge på! Temperaturen och luftfuktigheten sjunker och så långt prognosen sträcker sig har vi en mycket gynnsam period för snöläggning i vår hemmabacke!

Snöläggningspass att skriva upp sig på ligger under rubriken Snöläggning, här!

För er som inte lagt snö tidigare eller som vill färska upp kunskaperna kör vi en enklare utbildning på lördag, måndag och tisdag. Det är inte svårt att vakta kanonerna, men ack så viktigt att det görs!

Utbildning / Instruktioner
Lördag 9/1 kl. 16-17
Måndag 11/1 kl 18-19
Tisdag 12/1 kl 18-19

Välkomna!!
Förlängd anmälan till fartlägret.
2020-12-21 23:11
Pga all osäkerhet med träning och läger är anmälan till årets fartläger med Hans Olsson öppet igen. Anmälan stänger 30/12.
För mer info och anmälan, gå vidare till lägersidan

En tillbakablick - vintern 2013
2020-12-17 13:09

En tillbakablick... 


För 7 år sedan idag så pågick montage av vårt starttorn i Hemlingbybacken. 


Två montörer från Brynäs Mekano monterade ihop stålstativen under två dagar som byggeleverna på Polhem svetsat ihop. Lyfthjälp med stooor mobilkran hjälpte Walléns kranar till med. Alla ställde upp gratis. 


Allt träarbete med ramp, bjälklag, trapp, räcke mm gjordes av ett gäng tappra medlemmar under några dagar därefter. En snöfattig säsong, vi kom igång med Hemlingby i slutet av januari. 
Vi får verkligen hoppas att det inte blir så i år...// Inskickat av Peter von Reedtz

 

Försenad leverans klubbkläder
2020-12-17 13:04

Vi har dessvärre fått bekräftat från Huski Wear, säsongens leverantör av klubbkläder, att leveransen är försenad.  Ursprunglig plan var att kläderna skulle vara oss tillhanda nu efter Lucia, men dom blir klara precis i dagarna. Transport till Sverige kommer inte vara möjlig innan julhelgen. I den bästa av världar går transporten i mellandagarna så vi kan få på tryck och leverera kläderna till mitten av Januari.

 

Detta är såklart jättetråkigt då vi är många som önskat dessa i tid som julklappar eller användning under jullovet!

 

Om ni har några frågor kring detta, hör gärna av er till klader@gavlealpina.nuGod Jul & Gott nytt år önskar  

Styrelsen

 

Följ oss på Facebook
Väder Hemlingby
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Partners