SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VÄLKOMMEN TILL GÄVLE ALPINA!
Vi är en förening som sysslar med alpin skidåkning! I vår hemmabacke i Hemlingby, centralt belägen i Gävle, har vi vår bas med skidanläggning och klubbhus. Mängder av träning erbjuds här och för de lite längre åken tar vi oss till Kungsberget och anordnar flertalet läger i fjällvärlden under säsongen. 

Vi har träningsgrupper från u8 hela vägen upp till veteraner!

HUSKI rabattkod
2022-01-19 08:30

Gävle Alpina har fått en rabattkod för att handla Huski kläder från deras hemsida.

Gävle alpin kommer att få 25 % rabatt på ordinarie priser och det gäller till att börja med fram till 31/3.

Rabattkoden är: GVLEA25

 

Koden går ej att kombinera med redan rabatterade varor i samma order, då behöver man göra en separat order med de redan rabatterade  varorna.

 

Önskas det Gävle alpina tryck på kläder som beställs så går det bra att var och en lämnar in plaggen till Industriprofil Utmarksvägen 1B (Industriprofil) för tryckning.

 

//Klädkommittén

Viktig parkeringsinfo vid hemlingbybacken
2022-01-18 22:00

Klubben växer men det gör inte parkeringsytorna. Vi uppmanar er att tänka till hur ni parkerar bilen så underlättar ni för de som kommer efter er. Alla får inte plats om vi inte parkerar rätt! Det kan se tomt ut innan en träning börjar men inte när träningen slutar och nästföljande grupp har börjat parkera.

 

Tidpunkter när ni behöver tänka till om ni inte alltid vill göra det!

  • Gästrike cup
  • Söndagar 16.30-18.30
  • Torsdagar 17.45-20.00

 

Viktigt att tänka på!

  • Ställ er på övre parkeringen om ni har möjlighet.
  • På nedre parkeringen - Det ska vara 4 rader av bilar, alltså två i mitten mitt emot varandra.
  • Börja parkera "längst in2 på parkeringen.
  • Ta inte upp mer yta än ni behöver!

 

Se parkeringsillustration ovan.

Tävlingsdags i Hemlingby
2022-01-18 11:44

Nu är det dags att dra igång tävlingarna i Gästrike Cup 2022

Det är problem med att lägga in tävlingen i tävlingskallendern så det går inte att anmäla sig just nu. För info om tävlingen kan ni kolla på inbjudan till den första deltävlingen. För info om de andra deltävlingarna kan ni kolla på sidan om GC 

Familjeläger V.5 2022 genomförs i Duved och i Hamra
2022-01-13 22:55

Med anledning av nya restriktioner kopplat till Covid har styrelsen har tillsammans med ansvariga tränare beslutat att familjelägret inte kan genomföras som det var tänkt. Klubben har valt att erbjuda träningsmöjlighet i Hamra men även i Duved. Skälet till att vi väljer att lägga till Duved som ett alternativ är att där finns god tillgång till prisvärt boende som vi bedömer som mer Coronasäkert.      

 

För samtliga träningsgrupper kommer vi fredag-söndag V.5 att erbjuda träningsmöjlighet i Hamra och i Duved under förutsättning att covid rekommendationer inte förändras. Hur många tränare och åkare som kommer till respektive ort styr hur upplägget blir. Under helgen kommer inga gemensamma aktiviteter utöver träningspass att anordnas av klubben. 

 

Anmäl till lägret så snart som möjligt men senast 31/1

Klicka här för att anmäla


Aktiva åkare och tränare behöver anmäla sig via träningsformuläret ovan till respektive ort, Duved eller Hamra. Respektive deltagare bokar själv boende och vi rekommenderar att mat äts i lägenhet/stuga.  Träningsupplägg skickas ut under v5 när vi ser hur många aktiva/tränare det blir på respektive ort.

 

Kom ihåg att avanmäla vid sjukdom och förhinder att medverka på läger. Detta till respektive huvudtränare per träningsgrupp.

 

Boende

I Duved Rekommenderas boende i Tegefjäll eller i Duved. Via Skistars hemsida finns bra och prisvärda alternativ. (Det finns möjlighet att åka skidor från Tegefjäll till Duved).  
I Hamra har vi erbjudits 10% rabatt på boende i Hamra Ski Lodge. Rabattkod kommer att skickas ut till intresserade i samband med anmälan. 

 

Förutsättningar för respektive träningsgrupp

U8

Hur många tränare och åkare som kommer till respektive ort styr hur upplägget blir. Oavsett så kommer vi ha en kortkäppsbana tillgänglig vissa tider, med minst en tränare närvarande. Utöver det så får man räkna med att det är troligt att föräldrar behöver vara med sina barn hela dagen. Är förutsättningarna sådana att vi kan göra gruppindelningar med ett visst antal barn per tränare kommer vi att kommunicera detta längre fram.

 

U10

Tränare kommer att finnas på plats i Både Duved och Hamra.
Oavsett ort så kommer det finnas träningsmöjlighet i bana under vissa tider under helgen men utöver det så blir det mycket friåkning på eget ansvar. När vi har tid i bana kommer det säkerligen behövas hjälp med att bära käpp och agera plogpatrull.

 

U12

Ingen av U12 gruppens ordinarie tränare kommer att finnas i Hamra vilket innebär att i Hamra kommer man få träna antingen med U10 eller U14/U16 tränare. Oavsett ort så kommer det finnas träningsmöjlighet i bana under vissa tider under helgen men utöver det så blir det mycket friåkning på eget ansvar. Förbered er på att åka både SL och GS. När vi har tid i bana kommer det säkerligen behövas hjälp med att bära käpp och agera plogpatrull.

 

U14/U16

Tränare kommer att finnas på plats i Både Duved och Hamra. Förbered er på att åka både SL och GS. När vi har tid i bana kommer det säkerligen behövas hjälp med att bära käpp och agera plogpatrull.

 

Mer detaljerad information om träningsupplägg i Hamra och Duved kommer att  meddelas av respektive tränare inför lägret.

 

Vi tycker som ni att det är mycket tråkigt att familjelägret inte kan genomföras som planerat. Det upplägg som vi nu valt ska trots detta erbjuda bra träningsmöjligheter och fin skidåkning även om det inte är i formen av ett traditionellt läger med gemensamma aktiviteter. Förra årets familjeläger genomfördes på motsvarande sätt i Duved och det var mycket uppskattat av oss som var där. 

 

Förändringar i detta upplägg kan komma att ske om ytterligare restriktioner med anledning av Covid införs. 

 

//Styrelsen

 

Familjelägret inställt
2022-01-06 08:00

Med tanke på den nuvarande smittspridningssituationen har styrelsen tyvärr blivit tvungen att fatta beslutet att ställa in familjelägret i Tänndalen vecka 5 i dess nuvarande form.

 

Utvecklingen med en kraftigt ökad smittspridning i samhället kan medföra nya restriktioner med kort varsel. Nästa nivå av restriktioner enligt FHM(nivå 3), som kan införas när som helst, kommer troligen innebära att arrangemang med många deltagare såsom läger inte bör genomföras. Detta skulle då innebära en stor ekonomisk risk för klubben eller lägerdeltagarna på grund av gällande avbokningsregler. En avbokning efter den 6 januari innebär att klubben eller lägerdeltagare måste stå för hela eller stora delar av  boendekostnaden trots att lägret inte går att genomföra. Många deltagare har dessutom redan valt att avboka med hänvisning till Covid-situationen vilket även varit en bidragande orsak till styrelsens beslut. Allt boende som är bokat av klubben kommer därför att bokas av.

 

Vi ser över möjligheterna att genomföra lägret under andra omständigheter och återkommer med vidare information. 

 

//Styrelsen

Följ oss på Facebook
Väder Hemlingby
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Partners