SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Summering och enkät - föräldramöte 10/10
2022-10-11 18:00

Enkät - Svar senast 2022-10-23

Vi vill börja följa upp och utvärdera vår verksamhet lite bättre än tidigare. Liknande enkäter som detta kommer att komma efter läger, tävling, säsongsavslutning och vi ser gärna att ni tar er tid att besvara dessa! Det gör att vi kan erbjuda en ännu bättre verksamhet.

 

Klicka här för att komma till enkäten och lämna dina svar

Svar sker anonymt.Här nedan en summering för er som var med och er som inte hade möjlighet att vara med

 

Träningsdagar, Träningstider, Läger, Tävling, liftkort utifrån tidigare utskick
Mycket av det vi sa finns här från tidigare denna säsong.

 

Läger

Vi hoppas verkligen på att få med oss så många som möjligt på så många läger som möjligt utifrån förutsättningar i vinter. En stor del av den grundträning åkarna får sker under de läger som startar igång säsongen. Prata ihop er med varandra och dela på resandet och ansvar för barnen om möjligt. Kanske måste du som förälder inte åka med på varje läger om barnet känner sig trygg med någon annan familj och ni därmed kan turas om gällande ansvar/resor. Förhoppningsvis kommer klubben kunna anordna minibussar för intresserade dessutom - läs mer om det längre ned under sponsring.

 • v44 - Hamra söndag - onsdag - mer info här)
  (det finns bäddar kvar i en bokad lägenhet - anmäler via länken ovan om intresse!)
 • v46 - lördag-måndag - Björnrike
 • v48 - lördag-måndag - Vemdalsskalet
 • v50 - fredag-söndag - Björnrike
 • v3 - fartläger fredag-söndag - Björnrike
 • v5 - familjeläger fredag - söndag - Hamra

 

Träning ihop med KALP

Söndag 23/10 kl 14-17 kör vi träning ihop med KALP i hemlingbybacken med syfte att få ihop åkarna inför att säsongen startar. Vi kommer också bjuda in de till ett par onsdagsträningar därefter.

 

Träning vinter

Under förutsättning att vi sprutar upp Hemlingby och kan öppna den så kommer 1 dag / vecka att förläggas till Kungsberget - troligen onsdag. Då kommer fokus vara på GS=storslalom ihop med KALP (Kungsberget alpina).

Troligen måndag och torsdag i Hemlingby.

OBS! Trängsdagar och tider är dock inte bestämda ännu då vi väntar på besked från kommunen samt Kungsberget innan vi kan slutföra den planeringen.

 

Tävling

Vi i U12 kommer när tävlingsschemat är satt för vintern att prata ihop oss och rekommendera tävlingar vi gärna ser deltagande på som kan vara bra tävlingar att börja åka på. Vi ser ju gärna också att tävlandet fortsätter ända till 1 maj. Några datum vi nu vet om:

 • v4 -> v7 - GC på helger och vardagar (prel.)
 • V11 fredag-söndag - LVC U11 samt U12 i Sunne (prel.)
 • v13 lördag/söndag - GC avslutning och Sara Hector ALS i Kungsberget
 • 1 maj trofén - Hamra

 

Liftkort
Liftkort - skistar all finns att köpa till 14/10 för aktiva åkare till 40% rabatt fortfarande så passa på. Liftkort i kungsberget för aktiva åkare kommer också komma till ett pris som minst matchar vad kungsberget erbjuder nu men ofta bättre än så. Även i Tänndalen har ett rabatterat årskort funnits att köpa i år likt andra år. 

 

Klubbkläder
Skidjacka och byxor går att beställa här.
Leverans oklart men efter årsskiftet. Priset är också oklart då vi inte ännu har tillräckligt med sponsorer så vill ditt företag vara med är de välkommen att höra av sig till info@gavlealpina.nu för mer information. 
Vanliga träningskläder går också att beställa med Gävle Alpina logga på. Mer info mejla klader@gavlealpina.nu

 

Utrustning
SL = Slalom
GS = Storslalom
SG = Super G
 • Vi har alltid ryggskydd när vi tränar.
 • Hjälm med heltäckande hårda öron är att föredra och ett måste för att träna och tävla GS.
 • Båge, stavar med stavskydd och benskydd har vi enbart när vi tränar SL
 • GS = GS skidor för de som har men annars går det att vara med på träningen även på SL skidor.
 • Till fartläger v3 samt de åk under en tävlingsdag i SG som sker i vinter under Gästrike Cup behöver man ha ett par GS eller SG skidor.
Om ni loggar in på hemsidan kan ni hitta vår nya utrustningsguide här men ni är alltid välkomna att mejla/fråga på träning om ni undrar över något. Kontaktuppgifter till ledare i U12 här.
 
Ekonomi
Fakturering av medlemsskap och träningsavgift kommer ske ganska snart här i höst.
 
Snösprutning
Kommunen har fått ytterligare en ny snökanon och vid nyår anländer en tredje vilket innebär att vi kommer ha bättre möjlighet att producera snö när vi väl får lägga. Som vanligt viktigt att vi alla hjälps åt att ta snöläggningspass så snart kylan har kommit. Får vi inte upp ordentligt med snö i Hemlingbybacken tvingas vi förlägga 3 träningar / vecka på rätt sena tider i Kungsberget vilket inte är önskvärt. Utbildning och mer info om snöläggning kommer när det närmar sig men gå med i Facebook gruppen "Snösprutning Hemlingbybacken" så länge.
 
TK = Träningskommitéen
 • 160 aktiva barn i klubben just nu från U6 upp till U16/Junior. Störst grupper är det upp till U12 men klubben växer stadigt just nu. Tipsa gärna bekanta om klubben och att vi numera också har träningsgrupper från att de är 4 år gamla i U6. Går alltid bra att börja träna även om man inte varit med tidigare så länge man har ett sug att åka mer skidor och lära sig!
 • LVC = Lilla världcupen - tävling där förstaårs u12or tävlar i klassen U11 och andraårs u12or i klassen U12. Tävling i både SL och GS där man får tävla i väldigt trevliga förhållanden. Första dagen (fredag) är en träningsdag i i både SL och GS. Oerhört uppskattat tävling av barnen där de verkligen känner gemenskap ihop med GASK och KALP och växer oerhört som person och åkare.
 • Klubben jobbar på att bli bättre på att anordna samordning till träningar i Kungsberget läger. Har du möjlighet att låna ut minibuss eller sponsra på något sätt - hör av dig till info@gavlealpina.nu för vidare kontakt.
Tack för att ni tog er tid att läsa, tveka inte att höra av er om de uppstår frågor eller funderingar.
 
/ Ledarna u12
 
Sponsorer
Partners