SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsongen är över och vi blickar fram mot säsongen 22/23 - här en hel del information!
2022-05-07 10:58

Vilken kul och snörik säsong vi har haft. Vi ledare har nu summerat säsongen och börjat planera för nästa säsong. Här kommer så information kring detta!

 

Träningsstart till hösten

Utomhus fredagar med start 26/8
Inomhus sedan från slutet september/början oktober.

Glöm inte bort att locka med några nya kompisar till hösten!

För barn födda 2014 som går upp till U10 till hösten - träningsdagar blir troligen tisdag och torsdag. Kan komma att ändras!

 

Kläder - Glöm inte bort att beställa ny jacka/byxa om de vuxit ur sin storlek. Beställning senast 13 maj för leverans från 15 november och framåt i november. Beställer ni efter detta datum är risken att kläderna kommer runt jul eller en bit in på nästa år.
Mer info här..

 

Läger
För er som kommer fortsätta i denna grupp nästa år - boka in v5 torsdag-söndag för familjeläger!

För de åkare som flyttar upp till U10 - planera för ett läger v50 torsdag-söndag.

Dagsläger kommer också att kommuniceras för Kungsberget så snart vi sätter planen i höst. 

Ovan kan komma att justeras då planen inte är helt spikad..

 

Utrustning

Tänk på att se över utrustning i tid och ta hand om skidorna inför sommaren. Tipsar också om att ni bör gå med i Facebook grupp "Gävle Alpina SK - Köp/sälj". Både klubbkläder och utrustning går bra att lägga ut i denna grupp. Kan också tipsa om att Kungsberget har växapaket med utrustning som lämpar sig väldigt bra i U8.
Till vintern bör barnen ha nyvallade skidor och räkna med att kantvård är något som du behöver lära dig! :) Vi kommer erbjuda utb.tillfällen..
Hjälm - har inte barnet en hjälm med hårda öron - fundera på det till kommande säsong då det krävs på storslalom träningar och tävlingar. 

Rabatt Liftkort

Börjar ditt barn komma upp i ålder så att liftkort krävs? Klubben kommer att erbjuda förmånliga liftkortspriser till åkarna i Kungsberget, Skistar och troligen Tänndalen. Ligg lågt och avvakta info från klubben om du funderar på säsongskort!

 

Ansvariga för U8 säsongen 22/23
Till nästa säsong så kommer Örjan att ta vid som huvudtränare. Örjan har en lång historia i Gävle Alpina med sunda värderingar. Jag (Jonas) känner mig såå trygg med detta! :)

Susanne kommer att lämna vidare lagledaransvaret till Anna Holmén.

Utöver dessa ansvariga så har vi otroligt många kompetenta och engagerade ledare så säsongen 22/23 kommer säkerligen bli riktigt rolig! :)

 

Målutvärdering

Skidkompetens
I U8 tränar vi på att utveckla bland annat skidkompetens. Detta sker kontinuerligt så att när man gör sitt sista år ska man klara:

- att hantera skidorna i relation till sin egen färdighet utifrån grundrörelser.

- att kunna åka på en skida i taget i grön backe.

- att kunna balansera på ytterskidan.

- att kunna åka baklänges

- att kunna hoppa

Inom dessa områden ser vi oerhörda framsteg under året, så kul!


Tävling

Vi ser också gärna att man tränar på att tävla. Den tävling vi erbjuder för U8 är Gästrike Cup. Här ser vi att 40 av de 67 medlemmarna var med på minst en tävling. Jättekul men vi ska försöka få ännu större närvaro sätt över alla Gästrike Cup tävlingar till nästa år. I snitt hade vi bara 15% närvaro på samtliga Gästrike cup tävlingar vilket vi ska förbättra. Mer info på föräldramöte i höst kring planen.


Schyssta kompisar
Vilka härliga barn det är att få vara med. De är så schyssta med varandra och följer de spelregler vi har på träning. Oerhört kul att se!

 

Vad ska vi satsa mer på till nästa år?

Det finns mycket vi vill göra men bland annat detta:

  • Erbjuda valla/kant kurser
  • Fler träningsdagar under snösäsongen
  • Fler dagsläger i kungsberget/hemlingby
  • Se över möjlighet att köra en U6 grupp för de yngsta.

 

Ha nu en skön sommar så kan det dyka upp någon sommaraktivitet dessutom! :)

//Ledarna i U8 via Jonas

 
Sponsorer
Partners