Ny och vill vara med i Gävle Alpina?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vi är en klubb som lever enligt den röda tråden...

Klubbens målsättning

Strategisk målsättning för Gävle Alpina

  • Gemenskap och verksamhet
    Klubben och dess medlemmar ska verka för en bred delaktighet från klubbens medlemmar.
    Bjud in nya och vårda de äldre medlemmarna. Delaktigheten ska genomföras genom att så många som möjligt av medlemmarna är med i kommittéarbetet. 
  • Träning
  • Klubben ska också sträva efter en omfattande breddverksamhet där alla kan deltaga. 
  • Klubben ska sträva efter att utveckla skidåkare som ska vara konkurrenskraftiga inom den svenska alpina skidåkningen. 
  • Elit- och breddmålet ska genomföras genom att klubben har tränare som har kunskap om den senaste teknik- och ledarskapsutvecklingen. 


Träning 

Inom samtliga träningsgrupper ska vi jobba efter vår "röda tråd" där ledordet är:


"HUR"

Harmoni genom trygghet och glädje, är grunden för en positiv Utveckling som är ett villkor för ett gott Resultat. 


Det sociala målet ska vara att skapa en teamkänsla, där alla ska känna att det är roligt att göra saker tillsammans. Mer utvecklat betyder detta att ungdomarna ska: - ges möjlighet till ökat självförtroende, - tycka det är naturligt att peppa och hjälpa varandra, - få känna ett stöd från alla håll oavsett teknisk färdighet, - lära sig goda ordningsrutiner som att t.ex. passa tider.


Barmarksträning skall genomföras med olika startperioder under sommaren och hösten beroende på åldersgrupp. Denna träning skall för de yngre genomsyras av stor lekfullhet, koordination och balansträning. De äldre grupperna skall förutom de nämnda momenten även ha kondition, styrka, snabbhet och spänst med i träningen. Ett mentalt tänkande skall på ett naturligt sätt alltid finnas med i klubbens verksamhet.


Snöträning kommer för de yngre att företrädesvis förläggas till Hemlingby. Övriga grupper kommer också att nyttja Kungsberget.

Det tekniska målet i vår "röda tråd" HUR, är att våra åkare på sikt ska klara av en skärande sväng med hjälp av en rätt position i en dynamisk rörelse.

För att nå dit skall vi med samtliga arbeta mycket med grunden i teknikpyramiden, alltså balans och position. Vi skall i hög grad använda oss av friåkning där vi skall söka efter avsnitt i terrängen som kan bli självinstruerande. Hopp och lek skall för de yngre vara mer naturliga inslag i träningen än banåkning.

För de äldre åkarna skall vi förutom ovan nämnda träningsmoment arbeta mycket med inriktning mot carvingtekniken. Glid och fartträningen, för att träna mod och timing, skall utökas mot tidigare år. Och givetvis skall banträning, i form av tränings- och tävlingsbanor med och utan tidtagning, i samtliga discipliner genomföras. För samtliga grupper gäller att banträning ofta skall ersättas med moment av friåkning.
 
Sponsorer
Partners