Ny och vill vara med i Gävle Alpina?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vanliga frågor
Vilka förkunskaper behöver man ha?

Eftersom vi inte bedriver någon grundskidskola så brukar vi 
rekommendera att man kan åka knapplift själv eller avslutat
skidskola på t ex friluftsfrämjandet. Detta brukar lösa sig
när vi är på plats i backen.

 

Måste man tävla?
Nej, barnen brukar känna själva när de vill prova att åka
bana med tidtagning. Vi brukar ibland ordna tävlingar
mot föräldrar där barnen naturligtvis vinner.

 

Vilken utrustning behövs?
Skidor, stavar, hjälm, glasögon och sköna pjäxor.
Du är välkommen att prata med föräldrar, tränare och
lagledare om du undrar vilka skidor som kan passa
bäst. Det finns en begagnatmarknad inom klubben.

 

Finns det deltagarförsäkring när man deltar i klubbens aktiviteter?

Som medlem är du ALLTID försäkrad när du är med på ALLA aktiviteter som sker i klubbens regi. Klubben är med i Svenska Skidförbundet och genom det så är du försäkrad i Folksam. Vill du veta och läsa mer klicka på länken FörsäkringFöräldraengagemang
Vi arrangerar med hjälp av medlemmarna försäljning av kläder genom Newbody och Ullmax. Det är ett viktigt inslag för att stärka föreningens ekonomi vilket möjliggör att vi kan subventionera bl.a. vårt breddläger.


Ett arbetspass i vår kiosk är fantastiskt roligt sätt att tjäna pengar till klubben och samtidigt lära känna fler av klubbens medlemmar. Vår kiosk kommer i år att hållas öppen lördagar och söndagar under januari och fram till sportlovet. Separat schema skickas ut av lagledarkommittén.

Under dessa helger kommer våra medlemmar samtidigt att erbjudas öppen träning, och vid ett flertal tillfällen kommer även en eller två banor att sättas upp och någon tränare att vara på plats.


Vi samarbetar med Gävle kommun och driftar snökanonerna i Hemlingbybacken under försäsongskvällar, nätter och helger. Vårt syfte är såklart att kunna öppna backen så tidigt som möjligt på säsongen och att hålla den öppen länge men samarbetet gör också att vi får i princip fri tillgång till backen för att anordna träningar och tävlingar, och utan behov av att lösa liftkort!. Snöläggningen baseras på frivilliginsatser av föräldrar,  och självklart får alla snöläggare gå en obligatorisk utbildning. Mer info finns här!


Årlig städ och fixdag vid klubbstugan i Hemlingby. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och deltar. Under tiden som vi föräldrar inventerar, städar och fixar får barnen träna i sina grupper och ev. sker också någon rolig fadderlek med mix i träningsgrupperna.Träningsverksamheten
På hemsidan finns sidor för varje träningsgrupp (under fliken "träningsgrupp" högst upp). Där finner ni resp. träningsgrupps kalender för säsongen. Kalendern går att prenumerera på så att ni får ständigt uppdaterad information om träningspassen. Träningskallelser skickas ut per mail, och det är bra om alla svarar på dessa så snart som möjligt för att se deltagandet/tränarbehovet och även underlätta ansökan av LOK-stöd.


Läger

Se denna länk


Tävlingsverksamheten

Se denna länk


Vad kostar det att vara medlem?

Se denna länk

Samarbeten - Medlemserbjudanden

Gävle Alpina har ett samarbete Skistar vilket ger oss förmånliga betalningsvillkor för läger, samt för medlemmarna erbjuds rabatter och erbjudanden på liftkort och skidutrustning/skidvård.   


Genom vårt samarbete DOME Adrenaline Zone får vi bra priser även där. Vi har idag 50% på årskort för våra aktiva åkare, alternativt enskild entré 89kr. För att ta del av erbjudandet anmäler ni till styrelsen att ni vill finnas listade hos DOME som medlemmar hos Gävle Alpina. Samarbetet har också givit våra träningsgrupper möjlighet att träna bl.a. motorik, kroppskontroll, smidighet och volter mm tillsammans med specialisttränare från DOME.


Gävle Alpina samarbetar även med Stadium i Gävle. Uppge alltid i Stadiums kassa, även vid privata inköp, att de drar Gävle Alpinas rabattkort. Kortet ligger alltid i kassan och ger klubben återbäring som kan användas för inköp kommande säsong och vilket hjälper oss sänka våra kostnader för träningsmaterial. Anmäl ert privata Stadiumkort till Gävle Alpina så får både ni och klubben bonus, om ni har frågor om detta får ni gärna kontakta styrelsen.


Erbjudanden mm meddelas löpande via hemsidan och även via mailutskick till registrerade medlemmar.


 
Sponsorer
Partners