Ny och vill vara med i Gävle Alpina?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Träning i fjällen under lov

Många anläggningar i fjällen möjliggör för klubbar att på ett eller annat sätt erbjuda träning för aktiva även i samband med lov. Vilket engagemang som krävs av förälder/tränare är olika på respektive anläggning men vi vill ändå förmedla de möjligheter som kan finnas i samband med jul och nyår, sportlov samt påsklov när ni är uppe.

 

Vet du om någon mer anlälggning där vi också kan passa på att träna? Hör av dig till Träningsansvarig

Björnrike
I Björnrike finns det träning på lovet. 
U12 och uppåt i storslalombacken. Före och efter öppettider 
U10 och under är under dagtid i mittbacken. Samordning av Järfälla Alpina.
 
Joakim Wanner kontaktperson för tider. 
Föräldraengagemang: En förälder per åkare, käppavgift kan tillkomma.
Klövsjö
I Klövsjö finns det träning på lovet som oftast går att lösa även för oss. 
U8 och uppåt i skistarbacken. Vanligtvis samtidigt som öppettider.
Vid fåtal åkare har vi möjlighet att samköra med annan klubb, vanligtvis Falun Alpina eller Sollentuna.
 
Jonas Lundqvist kontaktperson för tider, anmäl intresse för deltagande innan lovet. 
Föräldraengagemang: En förälder per åkare, käppavgift kan tillkomma. Det är viktigt att ni är med hela passen och hjälper till både med bansättning, plogning och städning om man vill delta.
Stöten

U12 uppåt

Den träning vi brukar få till i Stöten är med Avesta alpina där vi är med på deras träningar inkl friåkning, banåkning och analyser. De brukar ha läger några dagar varje lov (jul, sport, påsk). Deras grupp består av främst U12-U14-åkare, träningarna är väl uppstyrda och alla föräldrar får stöduppgifter. 
 
Skulle enstaka åkare hos oss vilja vara med går det säkert att ordna. Lättare om åldern/åkvanan överensstämmer med banorna. Blir vi fler är det nog lämpligt att vi bokar egna tider i racearenan. Racearenan är en avdelad del av huvudbacken i Stöten så träning kan ske under alla tider när liftarna går, enligt schema om det är många bokningar.
För vidare kontakt - kontakta Henrik Lingemyr
Åre/Duved

GASKs kontaktperson för träning i Åre/Duved under lov är Linda Sahlin

 
För att få träningsmöjlighet under lovet krävs anmälan av antal åkare per träningsgrupp/åldersgrupp på förhand. Skistar har en planeringsfunktion och accepterar inte drop-in träning då det är uppstyrt med antal banor per kull, de tar hänsyn till vilka discipliner och grupper som tränar bredvid osv. 
 
Varje träningsgrupp ska ha egen tränare på plats, som också deltar i lagledarmöten för planering och delegering av vem som gör vad bansättning, tillhandahåller käppar, ansvarar för träningen osv. Lagledarmöten genomförs 2-3 gånger under lovet och omfattar olika träningsdagar. Inga föräldrar går fria under träningstiderna, man blir placerad på en uppgift under hela träningspasset oavsett om ens barn tränar eller ej. Vissa träningspass kan man behöva vara med och arrangera träningspasset tillsammans med någon annan klubb. Det beror lite på hur många åkare som ansluter. Stockholmsklubbarna är ofta många och vill ofta arrangera träningspassen.
 
Det finns en utfästelse som signeras för GASK, med ett antal regler att följa. Dokumentet får ni efter anmälan och innehållet är i princip bara sunt förnuft. Några exempel som är bra att känna till.
 
Städning:
Efter genomförd träning ska området städas, käppar och skräp samlas in. Spår och vallar ska sladdas igen av alla åkare. Det gäller alla pass, oavsett träningstid och ska inrymmas i träningstiden.
 
Närvaro:
Det är viktigt att ni är med hela passen och hjälper till både med bansättning, plogning och städning om man vill delta. Vid ankomst till träningsområdet ska närvaro meddelas gästvärd i närmsta lift. Om klubben får förhinder att komma till sin bokade tid eller blir försenade ska det meddelas till Skistars träningskoordinator.
 
Sponsorer
Partners